HomeHL-SportsΞάνθη ΟΦΗ 1-0

Ξάνθη ΟΦΗ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στη νίκη με 1-0 *Δύο δοκάρια για τους Θρακιώτες

Η Ξάνθη έβαλε… θεμέλια πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την εντός έδρας νίκη που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ αποκομίζοντας προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Γεντί Κουλέ».

Σκόρερ στο μοναδικό ματς που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης για τη συγκεκριμένη φάση του θεσμού ήταν ο Παύλος Μητρόπουλος πετυχαίνοντας αυτογκόλ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κυριάρχησε εντός τερέν δίχως να εντυπωσιάσει έχοντας μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια από σουτ των Σολτάνι (43’) και Γιουνές (48’). Μία ευκαιρία δημιούργησε οι Ηρακλειώτες παίζοντας «φουλ» άμυνα σε όλο το ματς.

Το αυτογκόλ του Μητρόπουλου

Μονόπλευρο ματς παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η Ξάνθη ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και πλειοψήφησε στην κατοχή μπάλας (72%). Βέβαια, οι Θρακιώτες έδειχναν να συναντούν δυσκολίες στην τελική προσπάθεια κόντρα σ’ έναν ΟΦΗ ο οποίος επιδόθηκε σε πλήρως παθητικό ρόλο (28% κατοχή, μία τελική).

Οι «μελανόλευκοι» έδειχναν σχεδόν ακίνδυνοι στην επίθεση εφόσον αδυνατούσαν να παρουσιάσουν μία στοιχειώδη ανάπτυξη στο δημιουργικό σκέλος. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε μία αντεπίθεση στο 24ο λεπτό, όταν ο πολύπειρος Φλίσκας αναχαίτισε τον Μάνο κάνοντας σωτήριο τάκλιν.

Έκτοτε, η Ξάνθη ανέβασε «στροφές» απόδοσης εγκλωβίζοντας ακόμη περισσότερο τον ΟΦΗ ο οποίος αμυνόταν μαζικά και αποτελεσματικά. Το γκολ θα ερχόταν μετά από λάθος στην αντίπαλη άμυνα είτε από στατική φάση. Στο 40ο λεπτό έγιναν και τα δύο!

Μία εκτέλεση κόρνερ του Ντε Λούκας έφερε τον Λάζιτς να σεντράρει χαμηλά από δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή και ο Μητρόπουλος πέτυχε αυτογκόλ!

Ο ενθουσιασμός παρέσυρε θετικά τους Ξανθιώτες οι οποίοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ χάρη σε εκπληκτικό πλασέ του Σολτάνι που είχε κατάληξη το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου στο 43ο λεπτό! Το σκορ απέδιδε την πλήρη εικόνα στην ανάπαυλα του αγώνα.

Διαχείριση και νίκη για την Ξάνθη

Η Ξάνθη μπορούσε κάλλιστα να αποκτήσει διπλάσιο προβάδισμα στην έναρξη του β’ ημιχρόνου. Ένα αριστερό βολέ του Γιουνές προσέκρουσε εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ μετά από 48 λεπτά στο ματς! Έκτοτε, μειώθηκε ο ρυθμός με τον ΟΦΗ να κερδίζει μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να προβεί σε… ροτέισον μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής για τους ποδοσφαιριστές του έπειτα από συσσωρευμένες υποχρεώσεις στη Σούπερ Λίγκα. Κάτι τέτοιο έδειχνε να επηρεάζει τους γηπεδούχους σε πρώτη φάση από πλευράς ισορροπίας εντός τερέν.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 70ο λεπτό, αλλά ο Μάνος νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς και ο Πάγκαλος αστόχησε εξ επαφής στην επαναφορά! Ωστόσο, η Ξάνθη διαχειρίστηκε επαγγελματικά το ματς στα εναπομείναντα λεπτά.

Το ματς διηύθυνε ο Στέφανος Κουμπαράκης από τον Σύνδεσμο Θράκης έχοντας ως βοηθούς τους Γρεβένη (Χαλκιδικής) και Χούσκογλου (Θράκης) με τέταρτο τον Γκουγκούδη (Σερρών).

Κίτρινες: 90’ Καμαρά – 89’ Νάστος

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (62’ Γουάλας), Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Λάζιτς, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι (80’ Τριάδης), Γιουνές (67’ Βασιλακάκης), Ράνος.

ΟΦΗ (Μηνάς Πίτσος): Δαύκος, Νάστος, Κομεσίδης, Παντίδος, Βαλλιάνος, Χίσι, Μητρόπουλος, Κιάσσος, Βρεττός (80’ Μπουρσελής), Πάγκαλος, Μάνος (72’ Όγκμποε).

Διαφήμιση
Διαφήμιση