HomeHL-WorldΣουλτς προτείνει ο Γκάμπριελ για διεκδίκηση της καγκελαρίας

Σουλτς προτείνει ο Γκάμπριελ για διεκδίκηση της καγκελαρίας

Αντίπαλος της Μέρκελ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο επικεφαλής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότεινε τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για να διεκδικήσει την καγκελαρία από την συντηρητική καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο Γκάμπριελ ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει την καγκελαρία από την Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Αν ήμουν υποψήφιος, θα αποτύγχανα και μαζί μ’ εμένα και το SPD», δήλωσε στο περιοδικό Stern ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντικαγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σήμερα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Σουλτς έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος.

Σύμφωνα με πηγές στη συνάντηση των στελεχών του SPD, στην οποία ο Γκάμπριελ ανακοίνωσε την απόφασή του, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξήγησε πως ο κόσμος τον συνδέει με τον μεγάλο συνασπισμό (χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών) και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, έγραψε ότι ο Γκάμπριελ επιδιώκει να αναλάβει μια θέση στο υπουργείο Εξωτερικών.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση