HomeΓΝΩΜΕΣΓ. Μανουσάκης: Μόνο μισό ευρώ το χρόνο για τη νοσηλεία κάθε ανασφάλιστου

Γ. Μανουσάκης: Μόνο μισό ευρώ το χρόνο για τη νοσηλεία κάθε ανασφάλιστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα όρια δαπανών που όρισε ο κ. Χουλιαράκης φαίνεται ότι λειτούργησαν ως κόφτης με πρώτο θύμα τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για την περίθαλψη των ανασφαλίστων.

Όπως προκύπτει τόσο από την εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών (σελίδα 21 σημείωση 1) για πιστή τήρηση των ορίων του προϋπολογισμού δεν υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση των νοσοκομείων για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων αλλά οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από την τακτική χρηματοδότηση (1.157 εκατ. ευρώ). Η χρηματοδότηση αυτή βεβαίως είναι η ίδια με αυτή που είχε προσδιοριστεί για το 2016 όταν η κάλυψη των ανασφάλιστων δεν είχε νομοθετηθεί.

Επιπλέον το ίδιο το Υπ. Υγείας στην κατανομή πιστώσεων και δαπανών για το 2017 προβλέπει μέσα στα πλαίσια της κρατικής χρηματοδότησης το ποσό του 1 εκατ. ευρώ !!! για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων στα δημόσια νοσοκομεία για το 2017. (σελίδα 14 κωδικός 2323)

Αν κάποιος υπολογίσει ότι διατίθεται 1 εκατ. ευρώ για 2 τουλάχιστον εκατομμύρια που είναι ο αριθμός των ανασφάλιστων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση διαθέτει από μισό ευρώ για την νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία  για κάθε  ανασφάλιστο.

Οι εξαγγελίες λοιπόν της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για πλήρη κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων στα δημόσια νοσοκομεία και η επιχορήγησή τους με 100 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι απλώς ήταν επικοινωνιακές φούσκες.

Όπως έχουμε κατά κόρον επισημάνει ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών η δημόσια υγεία μέσα στα πλαίσια των μνημονίων ασφυκτιά και τα λεγόμενα παράλληλα προγράμματα αποτελούν απλώς εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Μοναδική λύση για να «ανασάνει» η δημόσια υγεία και να καλυφτούν οι λαϊκές ανάγκες είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.

Ο Γιώργος Μανουσάκης είναι νοσηλευτής και μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση