HomeHL-LifestyleΗ Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών

Μια «θεά» που παρήκμασε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Caroline Louise Marguerite μπήκε στην μυθική ιστορία του Μονακό πολύ πριν την γέννησή της το 1957. Είναι η πρώτη κόρη του πρίγκηπα Ρενιέ III και της αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέης Κέλλι.

Ηρθε στη ζωή για να ενσαρκώσει μια ιστορία αγάπης που έκανε όλο τον πλανήτη να ονειρεύεται.

karolina1

Φωτογράφοι, επίσημες εμφανίσεις και πρωτόκολα είναι τα απαραίτητα συστατικά στα οποία μεγάλωσε η Καρολίνα, η οποία δεν ήταν προορισμένη να γίνει πριγκήπισσα στο κρατίδιο, παρότι ήταν το μεγαλύτερο παιδί. Αλλά ποτέ δεν υπέφερε από ζήλεια για τον αδελφό της Αλμπέρτο που ανέλαβε τον θρόνο.

Αυτή η ελευθερία απέναντι στον θρόνο χάρισε στην Καρολίνα μια χρυσή νεότητα την οποία γλέντησε στο Παρίσι. Σπούδαζε Φιλοσοφία την ημέρα και διασκέδαζε με σαμπάνια στο νυχτερινό Παρίσι. Εκείνη την εποχή γνωρίζει τον πρώτο της σύζυγο, Philippe Junot, μορφή του τζετ σετ και 17 χρόνια μεγαλύτερό της. Παντρεύτηκαν το 1979 αλλά πήραν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

karolina2

Οι σκοτεινές στιγμές

Μετά την αποτυχία του πρώτου της γάμου, η Καρολίνα του Μονακό αντιμετώπισε το πιο σκληρό πράγμα στη ζωή της: η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 14 Σεπτεμβρίου 1982. Το δράμα που συγκλόνισε το Μονακό αλλά και τον κόσμο ολόκληρο έκανε την Καρολίνα πυλώνα της βασιλικής οικογένειας. Η Καρολίνα στήριξε τον πατέρα της στην κηδεία της Γκρέης Κέλλι καθώς και στις δημόσιες τελετές που ακολούθησαν. Γίνεται έτσι ένα είδος Πρώτης Κυρίας.

Αντιμετωπίζει τον νέο ρόλο της με αυτοπεποίθηση χάρη σε έναν νέο έρωτα με τον Στέφανο Κασιράγκι, γιό μιας οικογένειας βαθύπλουτων Ιταλών εργολάβων. Το νέο ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και έκανε τρία παιδιά, τον Αντρέα, την Σαρλότ και τον Πιέρ.

Το Μονακό μπαίνει σε μια νέα, ευτυχισμένη εποχή, αλλά όχι για πολύ.

karolina3

Το 1990 ο Κασιράγκι σκοτώνεται σε ατύχημα. Συντετριμμένη, η πριγκήπισσα εγκαταλείπει το Μονακό με στόχο να ξαναρχίσει τη ζωή της από την αρχή και να διαφυλάξει τα παιδιά της τα μίντια. Εγκαθίσταται στο  Saint-Rémy-de-Provence, στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας.

Αυτή η μακρά περίοδος εξορίας αποδεικνύεται χρήσιμη και εκεί η Καρολίνα συναντά τον Ernst August του Ανόβερο, ξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ. Μαζί του η Καρολίνα ανακαλύπτει εκ νέου τη χαρά της μητρότητας και φέρνει στον κόσμο την Αλεξάνδρα, το 1999. Αλλά ο γάμος της τελειώνει το 2009 ενώ στο μεταξύ η πριγκήπισσα χάνει τον πατέρα της πρίγκηπα Ρενιέ το 2005.

karolina4

Παραμένει πάντως στο τιμόνι της οικογένειας ώσπου ο αδελφός της παντρεύεται την Σαρλέν και αναλαμβάνει τα ηνία του Πριγκηπάτου.

Σήμερα η Καρολίνα είναι 60 ετών, με χαμένα τα σημάδια της μυθικής ομορφιάς της, αφού αρνήθηκε κάθε επέμβαση. Ασχολείται με φιλανθρωπίες, τα παιδιά και τα τέσσερα εγγόνια της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση