HomeHL-Economy«Το πόρισμα της εξεταστικής αφετηρία ώστε να πάρει τον λόγο η δικαιοσύνη»

«Το πόρισμα της εξεταστικής αφετηρία ώστε να πάρει τον λόγο η δικαιοσύνη»

Τζανακόπουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται το έωλο επιχείρημα πως η ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους θα ακύρωνε την εφαρμογή τους, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται εντατικά» ανέφερε σχετικά με την πορεία των συνομιλιών για την αξιολόγηση.

Σημείωσε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου.

«Το πόρισμα αυτό δεν είναι το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αντίθετα αποτελεί την αφετηρία ώστε να πάρει τον λόγο η δικαιοσύνη στην οποία και θα διαβιβαστεί το σύνολο του πορίσματος» σημείωσε σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα». «Υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για «πανικόβλητη αντίδραση».

«Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, δύο χρόνια πριν, έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την ανάδειξη και την καταπολέμηση των πρακτικών διαπλοκής και διαφθοράς που σημάδεψαν τη δημόσια ζωή για δεκαετίες» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση