HomeHL-GreeceΟι αγρότες στους δρόμους: Εκλεισαν με τρακτέρ την Κορίνθου-Πατρών

Οι αγρότες στους δρόμους: Εκλεισαν με τρακτέρ την Κορίνθου-Πατρών

Απίστευτη ταλαιπωρία και ουρές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί, σε όλη τη χώρα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις προχώρησαν ακόμα και σε μπλόκα στην εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Αιγιάλειας λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Ειδικότερα, μέλη του αγροτικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 10.30 το πρωί στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νέα εθνική οδό, όπου προχώρησαν στον αποκλεισμό. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι η Νέα Εθνική Οδός θα παραμείνει κλειστή έως τις 14:00.

Στο μεταξύ την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η πιθανή ημερομηνία που ξεκινούν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας. Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρες οι αγρότες ξεκινούν τους συμβολικούς αποκλεισμούς της νέας εθνικής οδού στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Όπως εξηγεί ο γραμματέας του Συλλόγου Αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, μιλώντας στο tempo24.gr, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατά την οποία εκφράστηκε η πρόθεση των επαγγελματιών για δυναμικότερες κινητοποιήσεις αυτή τη φορά. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι οι αγρότες εισπράττουν εμπαιγμό μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και ότι στα κύρια τρία αιτήματά τους, φορολογικό – ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής – κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. «Δεν είναι παραχώρηση να πάρουν πίσω τον φόρο στο κρασί. Απλά δεν τους βγήκε.

Μπλόκα και στην Ηλεία

Από το Λατίφι Αμαλιάδας, ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Ηλείας. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο, αγρότες με τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Αγίου Γεωργίου. Εκεί βρίσκεται επίσης από νωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς, το σημείο χαρακτηρίζεται ως «καρμανιόλα» από τους αστυνομικούς, και η παρουσία των αγροτικών οχημάτων εκεί ενισχύει τον φόβο για τροχαίο ατύχημα.

Στήνουν μπλόκα στο Λούρο και την Ιόνια Οδό

Από το ιστορικό γεφύρι της ‘Αρτας, ξεκίνησαν στις 11 το πρωί τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και αυτή την ώρα στήνουν μπλόκο στην Ιόνια οδό στην έξοδο για την πόλη της ‘Αρτας.

Λίγο νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το μπλόκο που στήθηκε στο Λούρο θα παραμείνει και ότι βρίσκεται σε συντονισμό με το Πανελλαδικό των 68 μπλόκων που συστάθηκε πέρυσι. Ο κ. Κλινάκης υπογράμμισε πως οι αγρότες ζητούν «να παραμείνουν στην δουλειά και τα χωράφια τους με αξιοπρέπεια».

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες του Tύρναβου

Μπλόκο στις στροφές της Μελούνας, στον κόμβο του Αργυροπουλίου, έστησαν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του κάμπου του Τυρνάβου και με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από την περιοχή της Ελασσόνας.

Όπως μεταφέρει το eleftheria.gr, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αγρότες θα παράτασσαν  τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα στα πλαϊνά των δρόμων του κόμβου Αργυροπουλίου της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Ελασσόνας στα χαμηλά της Μελούνας και θα προσωρούσαν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού στηρίζοντας έτσι πιο δυναμικά τα αιτήματά τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση