HomeHL-GreeceΠαπαδημητρίου: Δεν ξέρω για μισθούς 200 ευρώ, ξέρω πως η ανεργία μειώνεται και ξεκίνησε η ανάπτυξη

Παπαδημητρίου: Δεν ξέρω για μισθούς 200 ευρώ, ξέρω πως η ανεργία μειώνεται και ξεκίνησε η ανάπτυξη

«Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα για το 2019», είπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν γνωρίζω για μισθούς των 200 ευρώ, δεν τεκμηριώνεται, αντίθετα γνωρίζω πως η ανεργία μειώνεται και πως έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη υποστήριξε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου, ανασκευάζοντας πλήρως όσα είχε δηλώσει χθες κατά την διάρκεια επίσκεψής του στα Τρίκαλα.

Εκεί ο υπουργός είχε αφήσει «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου του αφορολόγητου στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς είχε δηλώσει πως «προσπαθούμε να κρατήσουμε το όριο που υπάρχει τώρα, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα για το 2019, δεν υπάρχει θέμα μείωσης αφορολόγητου, υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κύριος Παπαδημητρίου μιλώντας στον Ant1 και διευκρίνισε: «αυτό που βγήκε δεν ήταν αυτό που ήθελε να βγει, δεν χρησιμοποίησα σωστές εκφράσεις».

Η κυβέρνηση έχει μια πάγια θέση στο ζήτημα, αλλά δεν έχω δει την επιστολή Τσακαλώτου και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενό της, πρόσθεσε ακόμα ο κύριος Παπαδημητρίου.

Δεν τεκμηριώνεται αυτό που μου λέτε πως υπάρχουν μισθοί των 200 ευρώ, δεν τα έχω αυτά τα στοιχεία, υποστήριξε ακόμα ο υπουργός Οικονομίας που αντέτεινε πως αυτό που βλέπει είναι πως η ανεργία έχει μειωθεί, πως υπάρχει ανάπτυξη που ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2016, όταν άρχισε η αλλαγή του ρυθμού και πως προβλέπεται ανάπτυξη για το 2017 στο 2,8%.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιβάλλον ώστε να μειώσει την φορολογία, κατέληξε ο κύριος Παπαδημητρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση