HomeHL-WorldΣταϊνμάιερ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μία ταραγμένη περίοδο μετά από την άνοδο του Τραμπ

Σταϊνμάιερ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μία ταραγμένη περίοδο μετά από την άνοδο του Τραμπ

«Τέλειωσε ο παλιός κόσμος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, παλιός κόσμος του 20ου αιώνα τελείωσε μια για πάντα, εκτιμά ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μία περίοδο αβεβαιότητας, προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, με άρθρο του που δημοσιεύεται στην Bild.

«Ποιες αντιλήψεις της (παγκόσμιας) τάξης θα επικρατήσουν τον 21ο αιώνα, πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο, τίποτε δεν ακόμη καθοριστεί, όλα είναι εντελώς ανοιχτά», σημειώνει σε αυτό ο Σταϊνμάιερ, τονίζοντας ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να μπει σε μια «ταραγμένη περίοδο».

Σε κάθε πολιτική μετάβαση υπάρχουν αβεβαιότητες, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. «Αλλά σε αυτή την περίοδο μιας νέας παγκόσμιας αταξίας, πρόκειται για πολλά περισσότερα. Είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται», συμπληρώνει.

Ο Σταϊνμάιερ, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας στα μέσα Φεβρουαρίου γράφει ακόμη ότι θα επιδιώξει διάλογο με την ομάδα του Αμερικανού προέδρου για να παρουσιάσει τη θέση, τις αξίες και τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Ακόμη, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στην Ουάσινγκτον θα βρει συνομιλητές που γνωρίζουν ότι οι μεγάλες χώρες χρειάζονται και αυτές συμμάχους.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση