Μία ακόμη αεροδιακομιδή για τη μεταφορά μοσχεύματος ύστερα από δωρεά οργάνων έγινε σήμερα από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δότης αυτή τη φορά ήταν μία 60χρονη γυναίκα, αλλοδαπή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οποία κατέληξε στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία που της προκάλεσε ανεύρυσμα.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς της για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης της και τότε η οικογένειά της βρήκε το θάρρος μέσα στον πόνο της να συναινέσει ώστε να ξεκινήσει επιχείρηση μεταφορά μοσχεύματος από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη.

embraer

Μετά από τη σχετική έγκριση του Οργανισμού Μεταμοσχέυσεων, ξεκίνησε στη διάρκεια της νύχτας η διαδικασία για τη μεταφορά των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών χιτώνων της 60χρονης γυναίκας. Το ΕΚΑΒ διατύπωσε σχετικό αίτημα για συνδρομή στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία με αεροσκάφος Embraer 135 Legacy, παρέλαβε και μετέφερε από τo αεροδρόμιο Ηρακλείου, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα, στην 113 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 07:16 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 08:30 το πρωί με επιτυχία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση