Ξεκίνησε η τελετή της ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον όπου ο Μπάρακ Ομπάμα παρέδωσε στον Τραμπ.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ πήγαν στον Λευκό Οίκο όπου τους υποδέχθηκαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα για τσάι και ακολούθως, τα δύο ζευγάρια πήγαν μαζί στο Καπιτώλιο, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Γερουσία.

Δείτε LIVE την τελετή:

https://www.youtube.com/watch?v=l6Mz07mRj2s

https://www.youtube.com/watch?v=nqrxDHY7ya8

tramp

19:20

«Ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σημαία. Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». Με αυτά τα λόγια, ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία ως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

19:17

«Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη. Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο στη μάχη ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία, την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο του πλανήτη. Προστατευόμαστε από τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως όμως προστατευόμαστε από τον Θεό. Τέρμα τα μεγάλα, κενά λόγια, ήλθε η ώρα των έργων. Η Αμερική ζει όσο ευημερεί. Είτε είμαστε μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι χύνουμε το κόκκινο αίμα των πατριωτών».

19:14

«Θα πρέπει να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα, να δώσουμε προτεραιότητα στα δικά μας προϊόντα. Πλέον κοιτάμε μόνον προς το μέλλον. Από σήμερα η Αμερική θα μπαίνει πρώτη ως γνώμονας των αποφάσεών μας. Θα επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίες, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας, τα όνειρά μας. Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών. Οι αρχές μας θα είναι: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς. Θα ενδυναμώσουμε όλες τις συμμαχίες και θα κάνουμε νέες. Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία τελείως από το πρόσωπο της Γης».

19:11

Συνεχίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας «Ο όρκος που μόλις έδωσα σημαίνει την πίστη σε όλους τους Αμερικανούς. Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών,ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας. Μέχρι σήμερα φυλούσαμε τα σύνορα άλλων χωρών, χωρίς να προστατεύουμε τα δικά μας. Σήμερα κάνουμε μία νέα συμφωνία – Η Αμερική πάνω απ’ όλα».

19:08

Τραμπ: «Οι Αμερικανοί μπαίνουμε σε μία εθνική προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας. Ευγνωμοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα για τη συμβολή τους στη μετάβαση. Μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό. Tην 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε και πάλι ο εξουσιαστής του έθνους. Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους. Ο εφιάλτης σταματά εδώ και τώρα».

19:07

Κανονιοβολισμοί προς τιμή του 45ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

18:59

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ

18:54

Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούν την ορκωμοσία του Τραμπ

18:54

Ορκίζεται ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νέος πρόεδρος της Γερουσίας Μάικλ Ρίτσαρντ Πενς.

18:52

Με στρατιωτικό ελικόπτερο θα εγκαταλείψει την τελετή ο Μπαράκ Ομπάμα.

18:51

Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο μετά τα επεισόδια στους δρόμους της Ουάσινγκτον.

Δείτε τι έγινε νωρίτερα

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση