HomeHL-9«Ήταν ατύχημα» λέει η θεία του 6μηνου βρέφους για τις συνθήκες του θανάτου του

«Ήταν ατύχημα» λέει η θεία του 6μηνου βρέφους για τις συνθήκες του θανάτου του

Κρατείται ο πατέρας, στην Σητεία η μητέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ήταν ατύχημα. Το μωρό ήταν σε λάθος σημείο, την λάθος στιγμή» λέει η θεία του 6μηνου βρέφους το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των γονιών του στην Σητεία κατά την διάρκεια οικογενειακού καυγά.

Η αδερφή της 30χρονης χαροκαμένης μητέρας ισχυρίζεται μιλώντας στο protothema.gr πως το ζευγάρι ζούσε μια παραμυθένια ζωή και πως δεν είχε καυγάδες. «Είχανε μία παραμυθένια ζωή που κάθε ζευγάρι θα επιθυμούσε. Μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε καν η διαφωνία, είχανε ένα τρόπο και τα λύνανε. Έτυχε τώρα ο άνθρωπος ήπιε, δεν πίνει ποτέ του η αλήθεια είναι, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος είναι οικογενειάρχης, είναι εργατικός. Δουλεύει για το παιδί του, για την γυναίκα του. Ώσπου κάτι έγινε χθες, ήπιε, δεν ξέρω γιατί ήπιε και ξεκίνησαν από ένα τίποτα. Δεν υπήρχε λόγος να τσακωθούν, δεν υπήρχε κάτι. Έτυχε το μωρό ήταν σε λάθος θέση, τη λάθος στιγμή».

Η συγκλονιστική ιστορία που εξελίσσεται στην Κρήτη έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με την αδερφή της μητέρας του ανήλικου παιδιού πρόκειται για ατύχημα.

«Το θέμα είναι ότι ο πατέρας δεν το ήθελε, εννοείται ότι δεν το ήθελε. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε πάντα να κάνει ένα παιδί. Δεν μπορούσε για κάποιο λόγο. Είναι δυνατόν κάποιος να επιθυμεί ένα μωρό τόσο πολύ και ξαφνικά να κάνει κάτι τόσο απάνθρωπο. Δεν το ήθελε, ήταν ατύχημα».

Όπως υποστηρίζει η αδελφή της 32χρονης τόσο η αδερφή της όσο και ο γαμπρός της είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

«Με την αδερφή μου ήμουν όλη μέρα. Και με τον Νίκο έχω μιλήσει και αυτός είναι ψυχολογικά σε κακή κατάσταση και δεν ξέρω και πόσο θα το αντέξει αυτό», λέει.

Κρατείται ο πατέρας, στην Σητεία η μητέρα

Κρατούμενος παραμένει ο 52χρονος πατέρας ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο εισαγγελέας Λασιθίου χθες το μεσημέρι άσκησε ποινικές διώξεις στον 52χρονο για ενδοοικογενειακή βία αλλά και για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης.

Ο ίδιος εμφανίστηκε στο δικαστήριο Ηρακλείου με σκυμμένο το κεφάλι και δεν είπε ούτε λέξη ενώ δια μέσου του δικηγόρου του ζήτησε κι έλαβε 48ωρη αναβολή για ν’ απολογηθεί.

Την ίδια ώρα η 30χρονη μητέρα του 6μηνου βρέφους αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Σητεία ενώ η σορός του παιδιού βρισκόταν ακόμα στα χέρια των ιατροδικαστών στο ΠΑΓΝΗ.

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 6μηνου βρέφους

Όπως ήδη έχει αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το cretapost, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο βρέφος, ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πιο συγκεκριμένα το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017  στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση