HomeΚΟΣΜΟΣΈνταση έξω από την κυπριακή Βουλή από μαθητές

Ένταση έξω από την κυπριακή Βουλή από μαθητές

Στη Λευκωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή στη Λευκωσία όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιτίθενται στην μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία.

Έξω από τη Βουλή βρίσκονταν περίπου 300 μαθητές ενώ από την διαμαρτυρία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης αφού κάποιοι μαθητές επέλεξαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με την ρίψη αντικειμένων. Πέταξαν πορτοκάλια, ξύλα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το μέρος των αστυνομικών που βρίσκονται παρατεταγμένοι μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων, οι οποίοι προνοούν εξετάσεις κάθε τέλος τετραμήνου και επαναφορά της μαθητικής στολής.

Το επεισόδια σχολίασε ο Κύπριος υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής αναφέροντας ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών και δεν πρέπει με πέτρες ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να περάσει την άποψή του»

Ερωτηθείς για το θέμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο στηρίζει τις πρόνοιες των κανονισμών που κατατίθενται προς ψήφιση, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση