HomeHL-GreeceΚατά των αγροτικών μπλόκων στα σύνορα Βούλγαροι ευρωβουλευτές

Κατά των αγροτικών μπλόκων στα σύνορα Βούλγαροι ευρωβουλευτές

Ζητούν την παρέμβαση της Κομισιόν και την επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παρέμβαση της Κομισιόν ζητούν με κοινή επιστολή τους προς την ηγεσία της Ε.Ε 18 Βούλγαροι ευρωβουλευτές, ώστε να αποτραπεί ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικώνν συνόρων κατά τις επικείμενες κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι έτοιμη να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αν η Αθήνα δεν ανταποκριθεί με κατάλληλο τρόπο στο ζήτημα.

Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον νεοκλεγέντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στην επίτροπο Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, στην επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Οπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, κατά την κορύφωση των περσινών αποκλεισμών των μεθοριακών διαβάσεων «πάνω από 6.000 οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να περάσουν ολόκληρες ημέρες και εβδομάδες μέσα στον χειμώνα, περιμένοντας την άρση των μπλόκων, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και υγειονομικές εγκαταστάσεις».

Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια, Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης, συναντήθηκε χθες για το ίδιο θέμα με βουλευτές που είναι μέλη της «Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Βουλγαρίας».

Οπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η επικεφαλής της ομάδας, βουλευτής του κόμματος GERB, Ντανιέλα Σαβεκλίεβα, «ο πρέσβης της Ελλάδας μάς διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει εντατικό διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματά τους και ότι δεν αναμένονται προς το παρόν μπλόκα στα σύνορα».

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, η αρμόδια υπουργός, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, επισκέφθηκε τη συνοριακή διάβαση Κούλατα-Προμαχώνα και συζήτησε με τη διοίκηση του μεθοριακού σταθμού τα σχέδια οργάνωσης της οδικής κυκλοφορίας σε ενδεχόμενους αποκλεισμούς εκ μέρους των Ελλήνων αγροτών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση