HomeHL-WorldΟ χρόνος μετρά αντίστροφα για την χλιδάτη ορκωμοσία Τραμπ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την χλιδάτη ορκωμοσία Τραμπ

Την πιο δαπανηρή στην ιστορία των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία του Τραμπ – την πιο δαπανηρή στην ιστορία των ΗΠΑ- με το επιτελείο του να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυριανή μέρα όπου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον 45ο πρόεδρο και τους Ευρωπαίους ηγέτες να βιάζονται να συναντήσουν από κοντά τον «Αμερικανό Μίδα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Ασοσιέιτετ Πρες, αρχηγοί κυβερνήσεων της γηραιάς ηπείρου έχουν ήδη ζητήσει ραντεβού από τον νέο πλανητάρχη προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του.

Οι Eυρωπαίοι ηγέτες κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι «παρωχημένο», ότι η Ε.Ε μπορεί να κατακερματιστεί περισσότερο μετά το Brexit. Οι αιχμηρές αυτές δηλώσεις συσπειρώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες καθώς ενισχύουν το αίσθημα μιας κάποιας αποδοκιμασίας συνοδευόμενης από μία αδιαφορία από την πλευρά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στην Ευρώπη.

«Με έναν δισεκατομμυριούχο πρόεδρο, οι ΗΠΑ θα επικεντρωθούν στα συμφέροντά τους στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και το Ισλαμικό Κράτος», προβλέπει το ινστιτούτο Carnegie Europe.

«Και όταν η Ουάσινγκτον ασχοληθεί με την Ευρώπη, αυτό θα γίνει ίσως με συγκεκριμένες χώρες ξεχωριστά. Όταν ένας ηγέτης αντιταχθεί στην ημερήσια διάταξη, η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να βάλει τους Ευρωπαίους να τσακωθούν μεταξύ τους», υποστηρίζει ο Στέφαν Λένε , ειδικός του ινστιτούτου.

Tην ίδια ώρα , βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με το κόστος της ορκωμοσίας (μαζί με τις πρόβες) του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το κόστος αναμένεται να αγγίζει το ποσό των 187,3 εκατομμυρίων ευρώ (200 εκατομμύρια δολάρια) . Πρόκειται για την πιο ακριβή ορκωμοσία Αμερικανού προέδρου, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. Σχεδόν το μισό ποσό θα δαπανηθεί σε χορούς, τα κοντσέρτα και τα εορταστικά δείπνα.

Για την αυριανή ορκωμοσία Τραμπ , οι θρησκευτικοί ηγέτες δήλωσαν σήμερα ότι θα είναι παρόντες.

Στο μεταξύ, σε νέες δηλώσεις του, ο ΤΡαμπ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την συνήθειά του και ως πρόεδρος να τουιτάρει, αν και είναι κάτι που δεν του αρέσει.

«Το Twitter δεν είναι κάτι που μου αρέσει αλλά επειδή βρέθηκα αντιμέτωπος με ανειλικρινείς δημοσιογράφους, αναγκάζομαι να το χρησιμοποιώ», δήλωσε ο Τραμπ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση