HomeΓΝΩΜΕΣΔΟΛια η στρατηγική της κυβέρνησης για την ελευθερία του τύπου

ΔΟΛια η στρατηγική της κυβέρνησης για την ελευθερία του τύπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει μία ΔΟΛια στρατηγική για το μέλλον των ΜΜΕ, εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Βήμα FM, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως είναι πρόκληση η διαμεσολάβηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουλόπουλου για τη “σωτηρία” του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Η αρχή έγινε από των διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το χθεσινό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ενώ ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τη διαπλοκή, τώρα την υλοποιεί αριστοτεχνικά και είναι πρόκληση για κάθε δημοκράτη πολίτη.”

Πρόσθεσε επίσης ότι: “Τα δημοσιογραφικά μέσα του ΔΟΛ πρέπει να μείνουν ανοιχτά, να προσφερθεί ένα σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης και οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα λάθη τους. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να εργάζονται ελεύθερα, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις.”

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά:

“Πρέπει να προχωρήσουμε την ένωση της κεντροαριστεράς και για να γίνει αυτό πρέπει να μείνουν στην άκρη οι προσωπικές στρατηγικές. Το προσκλητήριο στον κ. Θεοδωράκη παραμένει ανοιχτό.”

“Η προσπάθεια αυτή δεν γίνεται για αποκτήσουν ξανά ρόλο οι πολιτικοί, οι οποίοι είχαν τεθεί στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια αλλά για να αποκτήσει ο πολίτης μια νέα φωνή, μια νέα κοινωνική δύναμη, ένα νέο κόμμα το οποίο θα εκπροσωπήσει την κεντροαριστερά. Ο στόχος είναι συλλογικός και όχι προσωπικών διευθετήσεων.“

“Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε εμείς οι ίδιοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη προσπάθεια, η οποία θα οδηγήσει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα, έπειτα σε θεσμική συγκρότηση και τέλος στην εκλογή του προσώπου που θα μας οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές.”

“Εάν σταλεί ένα μήνυμα, ότι δεν είναι μια προσπάθεια ιδιοτελούς σύναξης παλαιών στελεχών για να διευθετηθούν οι φιλοδοξίες τους, αλλά ότι είναι μια ευγενής προσπάθεια επανίδρυσης του χώρου της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού μετώπου, τότε ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια. Η μπάλα είναι στα πόδια μας και αν παίξουμε σωστά με ριζοσπαστική ανανέωση ιδεών και προσώπων, θα κερδίσουμε το ματς, που είναι πολύ δύσκολο. Όχι για μας, αλλά για τη χώρα.”

Για την εκλογή του Αντόνιο Ταγιάνι:

“Μετά την εκλογή του κ. Ταγιάνι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιστοποιείται ότι έχουμε μια μεγάλη στροφή, όχι μόνο σε δεξιές δυνάμεις, αλλά σε δεξιές ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις. Με την χθεσινή ομιλία του προς τους ευρωβουλευτές, έστειλε ένα μήνυμα ότι ουσιαστικά δεν χρειάζεται να έχουμε ένα τόσο πολιτικό ρόλο, ότι δεν χρειάζεται ο πρόεδρος του ΕΚ να αναδεικνύει τα θέματα, αλλά χρειάζεται έναν καλό θυρωρό.”

“Το ΕΚ δεν χρειάζεται έναν καλό θυρωρό, αλλά μια προσωπικότητα όπως ο κ. Σουλτζ για να αναδεικνύει τα μείζονα θέματα όπως το προσφυγικό, τη τρομοκρατία, τα ζητήματα αλληλεγγύης σε σχέση με την οικονομία.”

“Εκτιμώ ότι η επιλογή Ταγιάνι, είναι μια λάθος επιλογή, που δεν βοηθάει για μια Ευρώπη περισσότερης αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη οι Ευρωπαϊκοί λαοί με δεδομένες τις σημερινές προκλήσεις. Δεν χρειαζόμαστε τροχονόμο των αποφάσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής, χωρίς καμία πολιτική ατζέντα.“

Διαφήμιση
Διαφήμιση