HomeΕΛΛΑΔΑΈνταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος

Γονείς μαθητών πιάστηκαν στα χέρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος όταν με κύριο θέμα τα γεγονότα που σημειώθηκαν την Τρίτη στο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου, γονείς των μαθητών είχαν έντονο διαπληκτισμό μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση τέθηκε εκτός ορίων όταν κάτοικοι της περιοχής που είναι υπέρ της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο ήρθαν αντιμέτωπη με γονείς που δεν επιθυμούν την φοίτηση των προσφυγόπουλων με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να διακοπεί.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεξάγεται παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας κατά την οποία η δημοτική αρχή πραγματοποιεί ενημέρωση για την απόφαση να φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής 25 προσφυγόπουλων.

Η δημοτική αρχή Περάματος αποφάσισε να εντάξει στην δεύτερη Τακτική Συνεδρίαση το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων όπου θα φοιτήσουν τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο σχολείο έπειτα από την λήξη του ωραρίου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολειο.

Η ένταση δημιουργήθηκε επειδή από τη μία γονείς μαθητών αντιδρούν στην απόφαση δημάρχου επειδή πάρθηκε όπως αναφέρουν χωρίς να έχουν ενημρωθεί για την φοίτηση των προσφυγόπουλων αλλά και γιατί ανησυχούν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Τόσο οι γονείς όσο και η αντιπολίτευση του δήμου μιλάνε για ήδη τετελεσμένη απόφαση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Γιάννης Λαγουδάκης επέρριψε τις ευθύνες για τα επεισόδια της Τρίτης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής ζητώντας συμπαράσταση στους πρόσφυγες που διαβιούν στον καταυλισμό του Σχιστού αλλά και στα μικρά παιδιά που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη «Χρυσή Αυγή»» που «είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές».

Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση