HomeΚΟΣΜΟΣΚομισιόν: Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο

Κομισιόν: Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο

Δηλώσεις της Μάγια Κοσίτζαντσιτς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανησυχία της για τη κατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στη Τουρκία και τις εντάσεις στο νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας εξέφρασε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κοσίτζαντσιτς.

Ερωτηθείσα από το «ΘΕΜΑ» στις Βρυξέλλες σχετικά με την πρόταση της εισαγγελίας του Ντιγιάρμπακιρ για φυλάκιση 142 ετών του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ηγέτη φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), η εκπρόσωπος Τύπου απάντησε πως η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γνωστή και σταθερή.

«Οι Επίτροποι Μογκερίνι και Χάν έχουν εκφράσει τις απόψεις τους σχετικά με την κράτηση των βουλευτών του κόμματος HDP και η ΕΕ έχει εκφράσει την μεγάλη της ανησυχία αναφορικά με την εξέλιξη αυτή», είπε η εκπρόσωπος Τύπου και συνέχισε λέγοντας πως τέτοιες κινήσεις «θέτουν σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική δημοκρατία» και εντείνουν την δύσκολη κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία».

Η Μάγια Κοσίτζαντσιτς ολοκλήρωσε λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει το PKK ως μια τρομοκρατική οργάνωση, όμως αναμένει η Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προστατέψει τη δημοκρατία και να βρει μια λύση μέσω της πολιτικής οδού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση