HomeHL-SportsΧανιά Αιγινιακός 3-2

Χανιά Αιγινιακός 3-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται όσοι επέλεξαν να παραβρεθούν στο γήπεδο των Περιβολίων και την αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανάμεσα στα Χανιά και τον Αιγινιακό. Ανατροπές, πέντε γκολ και αρκετές φάσεις συνέθεσαν το σκηνικό σ’ ένα ματς που εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι αναφορικά με τη 16η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δεύτερη διαδοχική νίκη μετά από εκείνη που είχαν πανηγυρίσει στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αποστολόπουλος που άνοιξε και.. έκλεισε το σκορ υπέρ των Χανίων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανατρέψει το 1-0 για να προηγηθούν, αλλά στο τέλος χαμογέλασαν οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Παπαβασιλείου.

Τα Χανιά ευτύχησαν να προηγηθούν στην παρθενική φάση που δημιούργησαν στο ματς. Ήταν μόλις το 8ολεπτό, όταν ο Βαρούχας εκτέλεσε κόρνερ και ο Αποστολόπουλος εξαπέλυσε ωραίο σουτ εκτός περιοχής παραβιάζοντας την εστία του Τόλιου για το 1-0.

Ο Αιγινιακός προσπαθούσε να βγει απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Μία τέτοια απόπειρα σημειώθηκε στο 21ολεπτό, όπου ο Γκατσολάρι σέντραρε προς τον Πατράλη, αλλά παρεμβλήθηκε ο Δαμιανάκης ισοφαρίζοντας με αυτογκόλ!

Οι γηπεδούχοι απάντησαν έχοντας δυνατό σουτ του Σταματή μέσα από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Τόλιου (26’). Στο μεταξύ, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν χάρη σε σουτ του Γκατσολάρι που εξουδετερώθηκε με τα πόδια από τον Αθανασίου στο 38ο λεπτό!

Με αποφασιστικότητα μπήκε ο Αιγινιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, η ομάδα της βόρειας Πιερίας ευτύχησε να προηγηθεί με τη συμπλήρωση του 54ο λεπτού. Ο Ραγνκέλοφ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και εξαπέλυσε σουτ κάνοντας το 1-2!

Αξίζει να σημειωθεί ό, τι έφτασαν πολύ κοντά και στην επίτευξη τρίτου γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος αστόχησε σε κλασσική ευκαιρία, στο 64’. Τα Χανιά αναζήτησαν αμέσως την ισοφάριση, αλλά ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε σωτήριο τάκλιν στον Αποστολόπουλο που έβγαινε απέναντι στον Τόλιο (64’).

Οι ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη έγιναν εκ νέου απειλητικοί, αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε σουτ του Πατράλη (72’). Παροιμιώδη ψυχραιμία έδειξαν οι Κρητικοί και έφτασαν πολύ γρήγορη στην ισοφάριση έπειτα από ασίστ του Τσουκάνη και πλασέ του νεοεισελθόντα Γεωργακόπουλου στο 75ο λεπτό.

Τα Χανιά εκμεταλλεύτηκαν το θετικό μομέντουμ και έφτασαν στη νίκη έπειτα από σουτ εντός περιοχής από τον Αποστολόπουλο που έκανε το τελικό 3-2 στο 77’!

Το ματς διηύθυνε ο Σωτηριάδης από τον Σύνδεσμο Λασιθίου έχοντας ως βοηθούς τους Νικόλαο Πάγκαλο (Λασιθίου), Δημήτριο Μαυρουδή (Ηρακλείου) και τέταρτο τον Γεώργιο Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου).

Κίτρινες: 25’ Σταματής, 45’ Κοζάκης (πάγκος)

XANIA (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Ντούμος (58′ Γεωργακόπουλος), Βαρούχας (58′ Μηλιώτης), Αποστολόπουλος, Σταματής (90′ Κοζάκης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Πατράλης, Παντεκίδης, Πασαλίδης, Ζούρκος (81′ Σκραπάρας), Γκατσολάρι, Ζγκούρη (71′ Παπαδόπουλος), Ρανγκέλοφ, Μπουρντουζάν (71′ Μουκίδης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση