HomeHL-GreeceΤσίπρας για ΔΟΛ: Θέλουμε να σωθεί- δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

Τσίπρας για ΔΟΛ: Θέλουμε να σωθεί- δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

Επίθεση κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη βούληση της Κυβέρνησης να σωθεί ο ΔΟΛ ως «ιστορικό συγκρότημα» εξέφρασε ο Α. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παρότι θα είναι αρνητική εξέλιξη να κλείσουν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και θα πρέπει να βρεθούν επενδυτές.

«Αν βρεθούν επενδυτές να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου. Οι τράπεζες δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση για την κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο Συγκρότημα το οποίο τέθηκε υπό τον «έλεγχο» του Βασίλη Μουλόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας δεν φείσθηκε επιθέσεων τόσο για τη «στοχοποίηση» ου υπέστη ως είπε από τον ΔΟΛ, λέγοντας πως: «Επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει πολιτικά» ενώ κατονόμασε εγκαλώντας τον για κιτρινισμό ως «κομιστή» και τον Θέμο Αναστασιάδη και το «Πρώτο θέμα».

Επ αυτού μάλιστα μέμφθηκε τον κ. Μητσοτάκη ότι το προηγούμενο διάστημα επικαλείτο αυτά τα δημοσιεύματα στις ομιλίες του στη Βουλή για να στοιχειοθετήσει την κριτική του στην Κυβέρνηση.

«Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν απ την πολιτική στον Τύπο και αντίστροφα είναι ελεύθερη αγορά. Όταν το κανουμε εμείς είναι Βόρεια Κορέα» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Κατά τα λοιπά, ολοκλήρωσε την επίθεσή του στον πρόεδρο της Ν.Δ, τονίζοντας πως το σχέδιό του είναι: «Βάστα Σόιμπλε και βάστα ΔΝΤ. Δε θα σας βγει!» προσθέτοντας: «Εμείς με τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι εσείς με την κρατικοδιαίτη επιχειρηματικότητα και την αντιαισθητική ελίτ».

Συγκεκριμένα είπε για ΔΟΛ και ΜΜΕ

*Η εφημερίδα αυτή (ΝΕΑ)  με προπηλακίζει ότι τάχα το σπίτι που μένω το πήρα από πλειστηριασμό, ότι δήθεν δίνω ψεύτικα πόθεν εσχες. Με ποιο σκοπό αυτό το πολιτικό μπουλινγκ; Για να κάνω ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι: να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω: δώστε δάνεια με αέρα. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω.

*Καμία εκδικητική μανία δε θα με κατευθύνει σε επιλογές. Τα συγκροτήματα όμως με ιστορική αναφορά, οι τίτλοι και οι εργαζόμενοι είναι ξεχωριστές υποθέσεις. Θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν βρεθούν επενδυτές να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου. Οι τράπεζες δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση.

*Αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για όλο τον Τύπο είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Αλλά μόνο διακομματικά.

Πρέσινγκ σε Γεννηματά

Στο μεταξύ, άσκησε σκληρό «πρέσινγκ» στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φώφη Γεννηματά καλώντας τη να απαντήσει «ποια ειναι η προοδευτική πολιτική» στην οποία αναφέρεται και με ποιους θα την υλοποιήσει, κατηγορώντας ξανά τον Ευάγγελο Βενιζέλο για καταστροφή των Ταμείων δια του PSI.

«Ποια είναι η προοδευτική πολιτική και με ποιους κ. Γεννηματά; Ήταν πολιτική επιλογή του κ. Βενιζέλου να διαλύσει τα ταμεία με το PSI; Ήταν προοδευτική πολιτική ότι συγκυβερνούσατε με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη; Ότι ήσασταν μαζί με τον κ. Μπαλτάκο στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο; » διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός ενώ αναφερόμενος στο θέμα της απλής αναλογικής, είπε:

«Μιλούσαμε για απλή αναλογική 30 χρόνια και τη φέραμε. Κ τότε εσείς γίνατε ουρά της Ν.Δ. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την ιστορική παράδοση και της δημοκρατικής παράταξης και της Αριστεράς».

Capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση