HomeHL-9Δεν έσπασαν τα… ισόβια για τον δολοφόνο με τον μπαλτά

Δεν έσπασαν τα… ισόβια για τον δολοφόνο με τον μπαλτά

Χωρίς ελαφρυντικά η απόφαση του Εφετείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έσπασαν τα… ισόβια στον 28χρονο, σήμερα, Πακιστανό που το καλοκαίρι του 2014 σε κατάσταση αμόκ δολοφόνησε έναν ομοεθνή του μ’ έναν μπαλτά, τραυμάτισε έναν Ιεραπετρίτη, επιχείρησε να βιάσει μία γυναίκα κι επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, σήμερα αναβίωνε η πολύκροτη υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με το δικαστήριο να αποφασίζει την επιβολή της ισόβιας ποινής 25 ετών ενώ όπως φαίνεται δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

dolofonos-mpaltas-ierapetra-3

Το χρονικό της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014: Ο 27χρονος Πακιστανός λίγο μετά τις 11 το βράδυ εμφανίζεται κρατώντας έναν μπαλτά στο χέρι στην περιοχή της Κάτω Παραλίας της Ιεράπετρας.

Εκεί βλέπει έναν 50χρονο αγρότη ο οποίος έτρωγε σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με την οικογένειά του.

Ο 27χρονος επιτέθηκε με μανία στον 50χρονο τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Αυτόπτης μάρτυρας, που κυριολεκτικά “μαρμάρωσε” βλέποντας το νεαρό Πακιστανό να χτυπά το θύμα, περιγράφει ένα απίστευτο ξέσπασμα μίσους και οργής.

Ο δράστης διέφυγε τρέχοντας με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας που βρίσκεται 200 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Εκεί ξέσπασε εκ νέου τη μανία του και άρχισε να καταστρέφει με τον μπαλτά ένα περιπολικό.

dolofonos-mpaltas-ierapetra-1

Ο σκοπός του τμήματος που τον είδε κατάφερε να τον σύρει στην είσοδο του κτιρίου και αφού τον έριξε στο πάτωμα να τον ακινητοποιήσει, αποσπώντας το μπαλτά.

Το ισχυρό σοκ για την τοπική κοινωνία δεν είχε όμως ακόμη ολοκληρωθεί.

Μόλις λίγα λεπτά αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα έφτασε τρέχοντας ένας άλλος Πακιστανός ο οποίος διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της Ιεράπετρας. Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί τον άκουσαν να τους λέει πως βρήκε τον αδελφό του κατακρεουργημένο μέσα στο κατάστημα που διατηρούσαν.

Όπως προέκυψε, ο 27χρονος πριν φτάσει στην Κάτω Παραλία είχε επισκεφτεί την οδό Κονδυλάκη και είχε κατακρεουργήσει τον ομοεθνή του ενώ είχε αποπειραθεί να βιάσει και την 40χρονη σύζυγο του εργοδότη του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση