HomeΕΛΛΑΔΑΜε φέρετρο έξω από το υπουργείο Εργασίας οι υπάλληλοι στους δήμους

Με φέρετρο έξω από το υπουργείο Εργασίας οι υπάλληλοι στους δήμους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον κλάδο έχει κηρύξει στάση εργασία από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό. Επίσης ζητά νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής δεδουλευμένων των συμβασιούχων που εμπίπτουν σε πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Άλλα αιτήματα είναι η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, λήψη μέτρων για την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων και τέλος νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει εργαζομένους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών για αδιαφορία ασυνέπεια και μη τήρηση των δεσμεύσεών τους, όπως είπε.

poe-ota1

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μια συμβολική κίνηση μπροστά από το υπουργείο Εργασίας με την τοποθέτηση ενός φέρετρου στο πεζοδρόμιο με αφορμή τα πολλά εργατικά ατυχήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα.

Μετά τη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση