HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι ελλείψεις προσωπικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Στη βουλή οι ελλείψεις προσωπικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αναγκαιότητα η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση, όμως, στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη της την εξέλιξη. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ’ εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

Δυστυχώς σήμερα οι μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού και η απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, οι οποίοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχει ως αποτέλεσμα  οι επισκέπτες που μεταφέρονται στο νησί μας με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό αυτό θησαυρό.

Μάλιστα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εργαζομένων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με κύριο αίτημα την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, η αναγκαιότητα του οποίου είναι καταφανής από  το γεγονός ότι ήδη υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς να επιλύουν ουσιαστικά όμως το πρόβλημα.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ώστε να είναι επισκέψιμες όλες οι αίθουσες του Μουσείου;

Διαφήμιση
Διαφήμιση