HomeHL-9Εξελίξεις στον ΔΟΛ με πρόταση στον Βασίλη Μουλόπουλο

Εξελίξεις στον ΔΟΛ με πρόταση στον Βασίλη Μουλόπουλο

Ανέλαβε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Οργανισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βασίλης Μουλόπουλος αποδέχτηκε πρόταση της διοίκησης «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr αναφέρεται: «Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».Η αποψινή επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΔΟΛ με την οποία ο Βασίλης Μουλόπουλος αναλαμβάνει «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού» δημιουργεί νέα δεδομένα και σηματοδοτεί εξελίξεις.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του ιστορικού συγκροτήματος το πρώτο ζητούμενο είναι η ανεύρεση επενδυτή και με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις Μουλόπουλου σε αυτή την κατεύθυνση.

Το δεύτερο είναι η ρύθμιση των εκκρεμοτήτων με τις τράπεζες. Στην κατεύθυνση αυτή η παρουσία Μουλόπουλου εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει ώστε να δοθεί «δάνειο –γέφυρα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες όπως (πληρωμή μισθών).

Νωρίτερα, ο Δημοσιογραφικό Οργανισμός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις στον ΔΟΛ έχουν προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία προβαίνουν σε αιχμηρές τοποθετήσεις με αφορμή τα γεγονότα.

Για εκβιασμό σε βάρος του εκδότη του ΔΟΛ με τη χρήση δικαστικών εκκρεμοτήτων από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε .

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.

Η στάση της προς τους εκδότες:

Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους.

Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.

Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».
Για προσωπική επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνoυν λόγο πηγές της Κουμουνδούρου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, με αφορμή τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».

Για χυδαίο εκβιασμό των κυβερνώντων κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ».

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες.»Με ένα σύντομο μήνυμα στο Twitter σχολίασε τις εξελίξεις ΔΟΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».»Τελικά ο νέος επενδυτής στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ !» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα το οποίο δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας .

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

Τελικά ο νέος επενδυτής στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ !

Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί
οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που
αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .

Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores !Μουλόπουλος: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ με ώθησε να αναμειχθώ στη διάσωση του
Εξηγήσεις μετα τον σάλο που προκλήθηκε από τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο κ. Μουλόπουλος υποστηρίζει ότι αποδέχθηκε την πρόταση Ψυχάρη λόγω της τριαντάχρονης θητείας του στον Οργανισμό Λαμπράκη και τη φιλία του με τους συναδέλφους του.

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων» σχολίασε ο Βασίλης Μουλόπουλος μέσω της ιστοσελίδας του ΒΗΜΑτος .

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση