HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Brexit φέρνει μεγάλες αυξήσεις στις εφαρμογές του App Store

Το Brexit φέρνει μεγάλες αυξήσεις στις εφαρμογές του App Store

Σε ανατίμηση του κόστους αγοράς κατά 25% θα προχωρήσει η Apple στη Βρετανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αύξηση των τιμών στο App Store, το κατάστημα εφαρμογών για συσκευές iOS, σκοπεύει να προχωρήσει η Apple στη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που όπως υποστηρίζει η εταιρεία αντανακλά την απότομη υποτίμηση της λίρας μετά την ψηφοφορία του Ιουνίου για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, η ανατίμηση θα είναι της τάξης του 25% και θα αφορά εφαρμογές για τα iOS και Mac app stores. Συγκεκριμένα, μία εφαρμογή που στις ΗΠΑ κόστιζε 0,99 δολάρια και στη Βρετανία 0,79 λίρες, τώρα πλέον θα κοστίζει 0,99 λίρες.

Η Apple ανακοίνωσε την αύξηση τιμών μέσω e-mail που απέστειλε την Τρίτη στους προγραμματιστές εφαρμογών, ενημερώνοντάς τους ότι «όταν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ή η φορολόγηση αλλάζουν, ορισμένες φορές θα πρέπει να ενημερώνουμε και τις τιμές στο App Store». Αναφέρεται επίσης ότι οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες, παρέχοντας στους πελάτες μια σύντομη ευκαιρία να αγοράσουν εφαρμογές πριν την ανατίμηση.

Ανάλογες αυξήσεις τιμών αναμένεται να επέλθουν και σε άλλα καταστήματα της Apple, όπως το iTunes Store και το iBooks Store.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, η Βρετανία δεν είναι η μόνη χώρα η οποία βιώνει μεταβολές στις τιμές των «ηλεκτρονικών προϊόντων» της Apple. Η Ινδία βλέπει επίσης τις τιμές να αυξάνονται εξαιτίας αλλαγών στους φόρους επί των υπηρεσιών, ενώ και στην Τουρκία ισχύει το ίδιο λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση