HomeΕΛΛΑΔΑ«Άρωμα» γυναίκας στην εισαγωγή του φορτίου μαμούθ χασίς

«Άρωμα» γυναίκας στην εισαγωγή του φορτίου μαμούθ χασίς

Μια 42χρονη Ελληνίδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια 42χρονη Ελληνίδα φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που είχε οργανώσει την εισαγωγή του φορτίου «μαμούθ» των 392 κιλών ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, η οποία ματαιώθηκε την Κυριακή με επιχείρηση αστυνομικών της Άρτας στην περιοχή Τριανταφυλλούλα της Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η έδρα του κυκλώματος βρίσκεται στην Αττική όπου κατοικεί η 42χρονη γυναίκα που συντόνιζε τη μεταφορά και μάλιστα λειτουργούσε ως προπομπός με το δικό της Ι.Χ. αυτοκίνητο στα δύο Ι.Χ. που μετέφεραν τα ναρκωτικά με οδηγούς δυο Αλβανούς ηλικίας 32 και 44 χρόνων. Άλλωστε, από περιοχές της Αττικής είχαν κλαπεί τα δυο οχήματα στα οποία φορτώθηκε το χασίς.

Οι ημερομηνίες της κλοπής (στις 10 Σεπτεμβρίου και τις 7 Δεκεμβρίου του 2016) δείχνουν ότι η εισαγωγή των ναρκωτικών προετοιμαζόταν πολύ καιρό. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το κύκλωμα να είχε χρησιμοποιήσει τα δυο αυτοκίνητα και άλλη φορά σε μεταφορά χασίς από τη μεθόριο με την Αλβανία, αλλά να είχαν καταφέρει να μην εντοπιστούν από τα αστυνομικά μπλόκα καθώς οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν ήταν πλαστές και αντιστοιχούσαν σε πανομοιότυπα οχήματα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας που συνεχίζουν την προανάκριση, εκτιμούν ότι βρίσκονται μπροστά σε πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών και έχουν ζητήσει από τους συναδέλφους τους της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής να συνδράμουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τα υπόλοιπα μέλη του, που πιθανότατα εδρεύουν και αυτά στην Αθήνα. Ίσως, μάλιστα, η εθνικότητά τους να προσδιορίζεται από τα μικροποσά σε ξένα νομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Ελληνίδας και των δυο Αλβανών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών και διακεκριμένες κλοπές και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν. Για τα έξι κινητά που κατασχέθηκαν στην κατοχή τους, έχει ζητηθεί άρση απορρήτου επικοινωνιών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση