HomeHL-9Πληροφοριακά συστήματα στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου

Πληροφοριακά συστήματα στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου

Από τις 25 Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Όμιλος Κώδικα Python πρόκειται να λειτουργήσει από τις 25 Ιανουαρίου και για πέντε εβδομάδες στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Κηπούπολη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών Πληροφορικής, οι οποίοι συμμετέχουν στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα py4hs – Μαθαίνοντας και Διδάσκοντας Python, μέσα κι έξω από το σχολείο, που υλοποιεί το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων (TUC/MUSIC) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την υποστήριξη του προγράμματος CS4HS της Google.

Το επτάμηνο αυτό πρόγραμμα, παράλληλα με την εξοικείωση με τη γλώσσα προγραμματισμού Python για την επίλυση προγραμματιστικών προβλημάτων, στοχεύει στην επαφή και την κριτική μελέτη και εφαρμογή της διδακτικής προσέγγισης των αυτοτελών παραδειγμάτων στη διδασκαλία του προγραμματισμού. Τελικός στόχος είναι, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη, να δημιουργηθούν τοπικές κοινότητες διδασκαλίας και διάδοσης του Προγραμματισμού στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, έξω και πέρα από τα Ωρολόγια Προγράμματα,.

Σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν το ίδιο χρονικό διάστημα 29 συνολικά τέτοια Code Club, με παρουσία για το νησί μας και στους τέσσερις νομούς.

Το εγχείρημα στην πόλη μας έχουν αγκαλιάσει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου και ο Τομέας Πληροφορικής του, που το φιλοξενεί στα εργαστήριά του, ο Σχολικός Συμβούλος Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Πανσεληνάς, με την αιγίδα του, καθώς και ο Συλλόγος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης, που πάντοτε προσφέρει την υποστήριξή του σε ανάλογα εγχειρήματα. Θα διδάξουν σε αυτό οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Περικλής Γεωργιάδης, Εύη Μαυρογιαννάκη, Αφροδίτη Μιχαηλίδη, Μάνος Πουλάκης και Γιάννης Χαριτάκης

Η Python θεωρείται ως μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερα εκφραστική -γι’ αυτό και αρκετά εύκολη- γλώσσα προγραμματισμού, όντας παράλληλα εξαιρετικά ισχυρή και πολύπλευρη στις εφαρμογές της. Χρησιμοποιείται από τους προγραμματιστές στη Wikipedia, την Google, το Yahoo!, το CERN, καθώς και τον Αμερικανικό (NASA) και τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό (ESA). Ακόμη ολόκληρος ο κώδικας του κοινωνικού δικτύου Reddit είναι γραμμένος σε Python.

Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η συγγραφή κώδικα αποτελεί μία μορφή τέχνης που μπορεί να παράγει όμορφα τεχνουργήματα, προσδίδοντας την ικανοποίηση της δημιουργίας και της προσωπικής έκφρασης στον προγραμματιστή. Σε αυτό, λοιπόν, προσκαλούν τους μαθητές της πόλης και του νομού, Β΄ και Γ΄ Τάξης Γυμνασίου, καθώς και της Α΄ και Β΄ Τάξης Λυκείου, Γενικού και Επαγγελματικού -χωρίς το άγχος του βαθμού και της εξέτασης. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 20/1 τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση http://j.mp/pyHer, όπου θα βρουν και όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση