HomeHL-SportsΤι συνέβη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Μπάσκετ

Τι συνέβη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Μπάσκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το Σάββατο 14/1 και την Δευτέρα 16/1 διεξήχθησαν οι 2 ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ , ανάμεσα σε Άρη-ΑΕΚ και Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό , από τους οποίους θα προέκυπτε το ζευγάρι του τελικού.Και στα δύο παιχνίδια φαβορί ήταν η γηπεδούχος ομάδα λόγω ψυχολογίας αλλά αυτό επιβεβαιώθηκε μόνο κατά το ήμισυ.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στο Nick Galis Hall , ο Άρης , με καλάθι του Κάμινγκς 2’’ πριν το τέλος , πήρε μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ , με 77-76, επιστρέφοντας μετά από 2 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου.

Ήταν μια αναμέτρηση με συγκλονιστική εξέλιξη καθώς ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο , ενώ η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο , προηγήθηκε ακόμα και με 8 πόντους ( 50-58) . Ο Άρης , όμως γρήγορα ισοφάρισε και το τέταρτο δεκάλεπτο , έμοιαζε να χε κριθεί , από τις προσωπικές ενέργειες του Ούκιτς , που έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 76-75 , 8’’ πριν το τέλος.

Έμελλε όμως η τελευταία λέξη να ανήκει στον Κάμινγκς που έδωσε την νίκη στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη που θέλει τον τίτλο ξανά μετά το 2004 ενώ για την ΑΕΚ μένει μια πικρή γεύση καθώς έφτασαν τόσο κοντά στην διεκδίκηση ενός τίτλου μετά από τόσα χρόνια.

Στο ΣΕΦ  , το απόγευμα της Δευτέρας , Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός , τέθηκαν αντιμέτωποι για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά.

Το αποτέλεσμα όμως , ήταν διαφορετικό από τις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις , καθώς ο ΠΑΟ , για μια ακόμα φορά σε νοκ-άουτ παιχνίδι Κυπέλλου , επικράτησε του Ολυμπιακού με 77-67 και πήρε την πρόκριση για 13η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του θεσμού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να ναι μουδιασμένες , τον Ολυμπιακό να ναι κακός και να κάνει 7 λάθη στην πρώτη περίοδο , αλλά να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 15-14 , εκμεταλλευόμενος την αστοχία των Πράσινων , αλλά και τον σεληνιασμένο Βαγγέλη Μάντζαρη που πέτυχε 7 πόντους.

Στη συνέχεια όμως , ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και με αιχμές του δόρατος , τους Ρίβερς και Γκέιμπριελ , πήρε το προβάδισμα το οποίο ήταν μόνο της τάξεως του 1 πόντου (29-28) στο ημίχρονο , χάρη  σε προσωπικές ενέργειες του Σπανούλη που μείωσε το σκορ.

Αφού αποφεύχθηκε η σύρραξη ανάμεσα σε Παπανικολάου και Ρίβερς , η οποία μάλιστα γενικεύτηκε με την είσοδο σχεδόν όλων των παικτών , το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα σερί για κάθε ομάδα με τον ΠΑΟ να προηγείται με 34-40 και τον ΟΣΦΠ να απαντά με 7-0 , προηγούμενος με 41-40 με τρίποντο του Σπανούλη.

Αυτό ήταν και το σημείο κλειδί του αγώνα , καθώς ο Παναθηναϊκός , σε αντίθεση με τους άλλους αγώνες δεν έχασε την ψυχραιμία του , κάνοντας ένα ακόμα σερί 7-0 προηγούμενος με 47-41 , με  πρώτα βιολιά τους Σίγκλετον και Ρίβερς. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 52-45 υπέρ του Παναθηναϊκού , που έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 12 πόντους (58-70 ) με συνεχόμενα τρίποντα των Πρασίνων και παρότι ο Ολυμπιακός μείωσε στους 5 , δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟ με 77-67 , θα βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές , ο εκπληκτικός Κέι Σι Ρίβερς με 27 πόντους , 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα , ο Γκέιμπριελ που ήταν αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟ στην προηγούμενη αναμέτρησή του με τους ερυθρόλευκους με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο πάντα καλός Σίγκλετον με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για τον Ολυμπιακό οι Μάντζαρης με 16 πόντους και Πρίντεζης με 13 πόντους προσπάθησαν αλλά δεν έφεραν μια ακόμα νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Παναθηναϊκός-Άρης , λοιπόν το ζευγάρι του Κυπέλλου , στον τελικό της 19ης Φεβρουαρίου , μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί αλλά σε έναν τελικό με 2 ομάδες με τόσο βαριές φανέλες τίποτα δεν είναι σίγουρο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση