Ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 40χρονου Εμμανουήλ.

Στους τρεις από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία αλλά και για ψευδορκία. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για τον 33χρονο συνέταιρο του δολοφονημένου επιχειρηματία, για έναν 24χρονο που κατηγορείται από τον 33χρονο ότι ήταν εκείνος που κατάφερε και τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 40χρονο, καθώς και τη νεαρή σύντροφο του 33χρονου.

Ο 24χρονος πρόκειται να απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ενώ το ζευγάρι θα απολογηθεί με τη σειρά του την Πέμπτη. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η τέταρτη συλληφθείσα, η σύντροφος του 24χρονου κατηγορούμενου, θα οδηγηθεί αύριο στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Στη σχετική ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την 10.01.2016 σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου .

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι στην ανθρωποκτονία εμπλέκονται δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 25 ετών και μία ακόμα 30χρονη ημεδαπή γυναίκα.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν ενώπιον της Β΄Ανακρίτριας Ηρακλείου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση