HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ολαντ μετάνιωσε που δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Ο Ολαντ μετάνιωσε που δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Ψάχνει τρόπο να επιστρέψει λένε τα γαλλικά ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δικούς του ανθρώπους που τον επισκέπτονται για να τον αποχαιρετήσουν, ο Φρανσουά Ολάντ εξομολογείται ότι «λυπάται» που δεν τόλμησε να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Εξομολογείται, επίσης, ότι είναι απογοητευμένος από τους υποψηφίους σοσιαλιστές για την διαδοχή του και ελπίζει ότι θα ξαναγυρίσει στα πράγματα.

«Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν ανακοίνωσα πως φεύγω από την πολιτική ζωή», δήλωσε δημοσίως ο πρόεδρος της Γαλλίας. Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος γνωρίζει το Σοσιαλιστικό κόμμα σαν την τσέπη του, πιστεύει στην πραγματικότητα ότι η πολιτική του οικογένεια δεν είναι σε θέση να οργανωθεί και θα παραμένει διχασμένη ανάμεσα στην αριστερή και την δεξιά της πτέρυγα. Βλέπει μάλιστα ότι οι εκλογές είναι χαμένες για το Σοσιαλιστικό κόμμα και πιστεύει ότι φταίνε οι υποψήφιοι.

Αν ο νικητής στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών δεν κατορθώσει να κάνει την απαραίτητη σύνθεση, τότε ένα παράθυρο ανοίγει για τον ίδιο, σκέπτεται ο Ολάντ.

Εν ολίγοις, ο Φρανσουά Ολάντ σκέπτεται και παραμονεύει την ευκαιρία για να επιστρέψει στο ρινγκ, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με διαρροές που έγιναν στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, ο Φρανσουά Ολάντ πραγματικά λυπάται που ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου 2016 ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

«Πίστευε ότι η αποχώρησή του θα επέτρεπε στον Μανουέλ Βαλς να ανεβάσει ποσοστά. Αλλά αυτό δεν συνέβη», εξομολογείται ένας «επισκέπτης της νύχτας» στο προεδρικό μέγαρο, ο οποίος υπενθυμίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς βρίσκεται πολύ πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου 2017.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ελπίζει πάντα ότι το έργο του θα αναγνωριστεί στην κοινή γνώμη. Οι πρόσφατες επιτυχίες του στον ΟΗΕ, με αφορμή την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας είναι η απόδειξη ότι οι αντίπαλοί του έχουν άδικο. Ο Φιγιόν, για παράδειγμα, έχει άδικο όταν λέει ότι η Γαλλία δεν συζητάει αρκετά με τον Πούτιν, έχει άδικο όταν εκτιμά ότι πρέπει να διατηρηθεί προσωρινά στην εξουσία ο Ασαντ», γράφει το σάιτ του Point.

Πάνω στην ώρα, ήρθαν και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού του και νυν υπουργού Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, για να επιβεβαιώσουν αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ο Ερό δήλωσε στο τρίτο κανάλι της Γαλλίας ότι «υπάρχουν επιλογές να γίνουν» ώστε οι Σοσιαλιστές να βρεθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (σήμερα, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει).

«Οταν θα τελειώσουν οι προκριματικές του Σοσιαλιστικού κόμματος, τότε θα έχουμε ένα καθαρό πολιτικό πεδίο και θα δούμε πώς αυτό προχωράει. Αλλά υπάρχει κάτι που επιμένω, είναι ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να βρίσκεται στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Ερό άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος, αν ο Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει ψηλά στις δημοσκοπήσεις. Εκρινε, επίσης, ότι το τηλεοπτικό debate που έγινε ανάμεσα στους 7 υποψηφίους του Σοσιαλιστικού κόμματος για τις προκριματικές «δεν ήταν στο επίπεδο των απαιτήσεων της χώρας».

Ο Ζαν Μαρκ Ερό επαίνεσε την απόφαση «ευγενή, αξιοπρεπή, θαρραλέα», του Φρανσουά Ολάντ να μην είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος.

«Λυπάται, σίγουρα, κατά κάποιο τρόπο, αλλά τώρα έτσι είναι. Πήρε την απόφασή του», δήλωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση