HomeHL-9Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της νέας πολιτικής κίνησης

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της νέας πολιτικής κίνησης

Των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα πολιτική κίνηση της Αννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε μία εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από την Κρήτη.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, η επόμενη εκδήλωση της νέα αυτής πολιτικής κίνησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο.

Όπως τονίστηκε στη Θεσσαλονίκη, το πολιτικό μήνυμα της νέας κίνησης είναι πως για να είναι γνήσια η προοδευτική παράταξη πρέπει να απευθύνεται κυρίως στην παραγωγή και τους νέους εργαζομένους, καθώς αυτοί οι πυλώνες, μεταξύ άλλων, στηρίζουν και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Η κα Διαμαντόπουλου επεσήμανε ότι το προοδευτικό στίγμα για τη χώρα αποτυπώνεται σε τέσσερις στόχους: Την ανακούφιση των αδύναμων, την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανόρθωση θεσμών και δομών και την εθνική και προσωπική αυτοπεποίθηση.

Τόσο η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου όσο και οι κύριοι Ραγκούσης και Φλωρίδης επέμειναν ότι η πορεία προς τον νέο ενιαίο πολιτικό φορέα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο οδικό χάρτη, με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν επιδιώκει να επιβάλλει απόψεις για το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος ενιαίος πολιτικός φορέας στον ενδιάμεσο χώρο, αλλά θέλει να συνδιαμορφώσει από τη βάση και εκ του μηδενός, τις συνθήκες δημιουργίας του, δεν εξαντλείται σε αθροίσεις κορυφής και δεν αντιμετωπίζει το νέο ως αναπαλαίωση.

«Νέα παράταξη νομοτελειακά θα υπάρξει και θα δημιουργηθεί, αλλά θα υπάρξει και θα δημιουργηθεί ως ιστορική αναγκαιότητα και όχι απλώς ως πολιτική επιθυμία κάποιων», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είπε η πρωτοβουλία τους θέλει να αλλάξει τον προοδευτικό χώρο και όχι να γίνει μία συνιστώσα του και πως το πραγματικό πολιτικό δίλημμα δεν είναι «ή εμείς ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μια νέα μεγάλη και ενωμένη προοδευτική παράταξη ».

«Οι συνάξεις ιστορικών στελεχών και μόνο, χωρίς την αυτοκριτική για το παρελθόν, δεν οδηγούν σε κανένα μέλλον. Και πρέπει να σας πω ότι αυτή η παρουσία σας σήμερα είναι ακριβώς αυτή που πιστοποιεί τι είναι να προσκαλείς τους πρώην και τι είναι να προσκαλείς την κοινωνία», επισήμανε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση