Υψηλή επισκεψιμότητα και ενδιαφέρουσες  επαφές με δημοσιογράφους, tour – operators αλλά και αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης  κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Ferien-Messe (12 – 15 Ιανουαρίου 2017) στη Βιέννη, με την Κρήτη να αναδεικνύεται κορυφαία στις τουριστικές προτιμήσεις των Αυστριακών.

2

Η «Ferien – Messe», στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 800 εκθέτες από 70 χώρες, μια από τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις και η μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη, χαρακτηρίζεται η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Αυστρίας, με 150.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

6

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκαν από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, -παρουσία του Π/νου της Δνσης τουρισμού Νίκου Αλεξάκη,-επαφές με τουριστικούς φορείς, επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από πλευράς Αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές συνεργασίας κατά τη φετινή χρονιά.

3

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού που εκπροσώπησε την Περιφέρεια, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι Αυστριακοί επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο ότι είναι πιστοί υποστηρικτές της Κρήτης και εκτιμούν βαθιά όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού μας. Τα μηνύματα, όπως και από τις άλλες αγορές είναι άκρως θετικά για το ερχόμενο καλοκαίρι. Σταθερή αυξητική ροή των κρατήσεων, διψήφια ποσοστά αύξησης κρατήσεων σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη

5

περίοδο και επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει το βασικό «παίχτη» του καλοκαιριού στην Ανατολική Μεσόγειο. Μαζί με τους συνεργάτες μας του τοπικού ΕΟΤ σχεδιάζονται οι επόμενες στοχευμένες δράσεις στην Αυστρία και τις γειτονικές χώρες για να αξιοποιήσουμε έξυπνους τρόπους προβολής προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα από την Αυστρία προς την Κρήτη. Βασική προϋπόθεση για το παραγωγικό καλοκαίρι είναι η ηρεμία και σταθερότητα στη γειτονιά μας, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας. Πρέπει να διατηρηθεί και να αναδειχθεί περαιτέρω το πλεονέκτημα της ασφάλειας, της σταθερότητας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας. Μεγάλο στοίχημα η ποιότητα των τουριστών και τα έσοδα που θα φέρουν, αλλά και η χρονική κατανομή τους. Η περσινή χρονιά απέδειξε με αριθμούς και τα διψήφια ποσοστά αύξησης αφίξεων του Οκτώβρη και Νοέμβρη ότι η επιμήκυνση επιτυγχάνεται»

4

Διαφήμιση
Διαφήμιση