HomeΕΛΛΑΔΑΚεραυνοί Βενιζέλου κατά ΓΑΠ

Κεραυνοί Βενιζέλου κατά ΓΑΠ

«Κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν η τοποθέτηση που περίμεναν όλοι. Το τι θα πει και πως θα αντιδράσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «επιστροφή» του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Και η αντίδραση του πρώην προέδρου του κόμματος ήταν αυτή που περίμεναν όλοι: αρνητική και με αιχμές.

Το μεσημέρι της Κυριακής (15.01.2017) ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Και εξαπέλυσε κεραυνούς κατά τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και της Φώφης Γεννηματά, χωρίς φυσικά να κατονομάσει κανέναν από τους δυο!

Τάχθηκε υπέρ της ενότητας και της συσπείρωσης αλλά διευκρίνισε πως αυτά πρέπει να γίνουν στο όνομα όσων έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ. Ήταν η πρώτη αιχμή κατά του Γιώργου Παπανδρέου. «Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη. Κάποιοι χρωστούν μια εξήγηση και οφείλουν μια συγνώμη» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και διερωτήθηκε «πως νιώθει αυτός που παρακαλούσε τον αρχηγό της ΝΔ να συμπράξει μαζί του και συνέπραξε με τον αρχηγό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού;», διερωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος «φωτογραφίζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου και μίλησε για ευθύνες της δεξιάς «που συγκαλύψαμε με τα δικά μας τραγικά λάθη το 2009».

«Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τις εξελίξεις ως δικαίωση μας. Φοβάμαι ότι άλλοι τις εκλαμβάνουν ως εφαρμογή του δόγματος πως στην πολιτική όλα γίνονται και όλα ξεχνιούνται. Αν τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει στη Βουλή όλα θα ήταν διαφορετικά αλλά δεν μπήκαν…», είπε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου.

Τόνισε πως «το καταλαβαίνω να είμαι στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Άλλες συμπεριφορές δεν καταλαβαίνω» είπε και μίλησε για υποκριτική ευγένεια κάποιων. Αν και επεσήμανε πως δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με κανέναν, σημείωσε πως επωμίστηκε τα βάρη της παράταξης στις δυσκολότερες ώρες όταν «κάποιοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο πλοίο». Κι άλλο καρφί…

Είπε επίσης πως στην πολιτική, η ηθική είναι ζήτημα αυτοσυνειδησίας και για τον ίδιο η πολιτική δεν είναι άσκηση ψυχρού αίματος. Αλλιώς «θα είχα κάνει πιο εύκολες, ασφαλείς και συμφέρουσες επιλογές». Και έριξε και το καρφί του προς τη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «δεν μπορεί να πάει μακριά». «Νιώθω πως συγκρούονται δυο σχολές σκέψεις στην παράταξή μας» είπε και ζήτησε «να προστρέξουμε τάχιστα στην πολιτική απόφαση του Συνεδρίου του 2015 για τη συγκρότηση μεγάλου Δημοκρατικού Φορέα».

Μάντης κακών δεν έγινε όμως μόνο για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και για τη χώρα, λέγοντας πως «κινδυνεύουμε με εθνική, οικονομική και θεσμική καταστροφή. Εκτίμησε πως «δεν θα γίνουν εκλογές συμβατικής αλλαγής» και πως η χώρα χρειάζεται εθνική και κοινωνική ενότητα, εθνική στρατηγική και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Και «σε αυτή την εθνική αποστολή διάσωσης, ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να είναι εθνικά υπεύθυνος και κοινωνικά ευαίσθητος, όχι δημαγωγικός και όχι λαϊκιστικός».

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση