HomeΚΡΗΤΗΣτην… Βουλή οι ζημιές στα σχολεία του νομού Ηρακλείου

Στην… Βουλή οι ζημιές στα σχολεία του νομού Ηρακλείου

Ο Λ. Αυγενάκης ζητά την άμεση αποκατάστασή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ανάγκη άμεσης καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στα σχολεία του ν. Ηρακλείου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί στα σχολεία του ν. Ηρακλείου από την κακοκαιρία, τις χαμηλές θερμοκρασίες και το χιονιά των προηγούμενων ημερών. Σε κάποια σχολεία, μάλιστα, έχει καταγραφεί αποκόλληση σοβάδων και άλλα προβλήματα που όχι απλά δημιουργούν σημαντικά ζητήματα δυσλειτουργίας, αλλά και μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα και τραυματισμό μαθητών. Ενδεικτικό παράδειγμα, η πτώση μεγάλων κομματιών σοβά και μπετού στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Δειλινών στο Ηράκλειο, όπου από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί μαθητών. Ανάλογα προβλήματα με πτώση σοβάδων, προβλήματα στα κλιμακοστάσια, σε σωλήνες και βρύσες αναφέρονται και σε άλλα σχολεία του ν. Ηρακλείου.

Είναι απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις για να καταγραφούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί και να αποκατασταθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία και να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού μαθητών. Πρέπει να παρέμβουν άμεσα τα συνεργεία για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης αποκαλύπτουν ότι η «κανονικότητα» για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι απροκάλυπτο ψέμα. Η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να θωρακίσει τα σχολεία απέναντι στην κακοκαιρία. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας. Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την ταχεία ενεργοποίηση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στα σχολεία και να αποκατασταθούν άμεσα προς αποφυγή δυσλειτουργιών και τυχών τραυματισμών;

  1. Ποιος ο προγραμματισμός σας για την απρόσκοπτη λειτουργία και την ουσιαστική στήριξη των σχολείων της Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του ν. Ηρακλείου;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση