HomeHL-GreeceΤρίγωνο τρόμου με σύμπραξη τρομοκρατών, ποινικών και αντιεξουσιαστών

Τρίγωνο τρόμου με σύμπραξη τρομοκρατών, ποινικών και αντιεξουσιαστών

Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποτυπώματα και γενετικό υλικό του 37χρονου Γ.Χ., συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, ταυτοποιήθηκαν από τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε σταθερά, κινητά αντικείμενα και οπλισμό που βρέθηκε στο «επιχειρησιακό» διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη αλλά και στο γκαράζ-«γιάφκα» στον Άλιμο, αποκαλύπτουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Την ίδια ώρα, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών είχαν βιντεοσκοπήσει την «επίσκεψη» του 37χρονου ομογενή από το Καζακστάν στο σπίτι της οδού Ζαΐμη, τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψη της 48χρονης καταζητούμενης. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύουν και αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά τη διασύνδεση ποινικών με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, μέσω του διαύλου των συνεργασιών με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο 37χρονος εμφανίζεται ως «δυνατός παίκτης» στον καμβά των ποινικών-τρομοκρατών και βασικός προμηθευτής οπλισμού και οχημάτων, ενώ δεν αποκλείεται να είχε συμμετοχή ακόμη και σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως υποστήριζαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., και για τον παλιό συνεργό του, Γιώργο Πετρακάκο, ίχνη του οποίου υπήρχαν αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στη βομβιστική επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

Η ταυτοποίηση

Τα εργαστηριακά ευρήματα αναφορικά με το σπίτι της οδού Ζαΐμη, όπου έμενε η 48χρονη με το γιο της, εντοπίζονται πάνω σε μέρη οικοσκευής και σε σταθερά σημεία τοιχοποιίας. Αντίστοιχη ταυτοποίηση φέρεται να υπάρχει πάνω σε κάποιο από τα δύο πολεμικά καλάσνικοφ και στις χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε κρύπτη κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.

Γενετικό αποτύπωμά του φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί στο εσωτερικό ενός εκ των οχημάτων που εντοπίστηκαν στο γκαράζ-«γιάφκα» της οδού Κύπρου στον Άλιμο, αλλά και σε κάποιο σταθερό αντικείμενο στον ίδιο χώρο. Το εργαστηριακό εύρημα φαίνεται να εντοπίζεται μέσα στο γαλάζιο Golf που είχε πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε μοντέλο Ford KA.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο όχημα, το ασημί Hyundai είχε και αυτό πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου. Ήταν αυτό που είχε αγοράσει νόμιμα ο Νίκος Μαζιώτης, τον Φεβρουάριο του 2013, αντί 2.500 ευρώ, με τα στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης». Σημειώνεται ότι αυτή η ταυτότητα βρέθηκε στο «επιχειρησιακό» σπίτι της Ηλιούπολης, μετά τη σύλληψη της συντρόφου του.

Το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένεται να διαβιβάσουν τα στοιχεία αυτών των ταυτοποιήσεων στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο, ο οποίος το πιθανότερο είναι να συνδέσει τη δικογραφία της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης με αυτή του 37χρονου «ληστή σούπερ μάρκετ».

Τα ίχνη

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση του 37χρονου από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, φαίνεται να οδήγησαν στα ίχνη της 48χρονης καταζητούμενης.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικούς αριθμούς που φαίνεται να εξέπεμψαν από την περιοχή της Πάρνηθας, όταν η Πόλα Ρούπα, μετά την αποτυχημένη απαγωγή του ελικοπτέρου, πήγε εκεί για να «μαζέψει» το συνεργό της. Από τη σάρωσή τους προέκυπταν οι περιοχές της Ηλιούπολης και του Αγ. Δημητρίου, ως επίμαχες περιοχές κίνησής της.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση