HomeHL-GreeceΚριτική Κουβέλη στη ΝΔ: Μηδενιστική, αδιέξοδη και μη πειστική η αντιπολίτευση

Κριτική Κουβέλη στη ΝΔ: Μηδενιστική, αδιέξοδη και μη πειστική η αντιπολίτευση

Αναφέρθηκε και στις αξιώσεις του ΔΝΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Φώτης Κουβέλης χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευσή της «μηδενιστική και αδιέξοδη» ενώ επιτέθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας πως είναι αβάσιμες και απαράδεκτες οι αξιώσεις και τα νέα προληπτικά μέτρα που ζητά για τη διετία 2019-2020.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.ΚΙ.Ε.Α.) τονίζει σε συνέντευξη του στην «Αυγή» της Κυριακής ότι «η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας» και σημειώνει πως «σε αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σταθερά παρόντες».

Αναφέρει ότι η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο για το κλείσιμό της, ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, τηρεί τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Υποστηρίζει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και τονίζει ότι «τα χρονικά όρια της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δεν οριοθετούν και τη διάρκεια της κυβέρνησης». Σημειώνει ότι ενδεχόμενο εκλογών «θα ήταν άκρως αρνητικό για τη χώρα και την προσπάθεια που γίνεται, με θυσίες του ελληνικού λαού, για τη διεκδικούμενη θετική εξέλιξη τη οικονομίας». Αναφέρει ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι η υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και, αν όχι η στήριξη, τουλάχιστον η μη υπονόμευση των προσπαθειών που γίνονται γι’ αυτήν την εξέλιξη». Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ της καταλογίζει «μηδενιστική», «αδιέξοδη και μη πειστική» αντιπολίτευση. «Η αντιπολίτευση που ασκεί η Ν.Δ. είναι απόλυτα υποταγμένη στην κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας. Αυτό θα ήταν κατανοητό, στο πλαίσιο του πολιτικού δημοκρατικού ανταγωνισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η αντιπολίτευσή της δεν θα αντιστρατευόταν την εθνικού χαρακτήρα προσπάθεια», τονίζει.

Εκτιμά ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η ΕΕ από την άνοδο της ακροδεξιάς και οι φυγόκεντρες τάσεις, μπορεί να ανακοπούν, από τη συσπείρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που μπορεί να ανακαθορίσει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην «κεντροαριστερά», σχολιάζει ότι «σε συνθήκες ενίσχυσης του διπολισμού δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της», ενώ επισημαίνει ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» εκφωνείται σε πολιτικό κενό. «Ο τόπος δεν χρειάζεται συγκατοικήσεις χωρίς πλαίσιο, με άχρωμη πολιτική και θολό ορίζοντα», αναφέρει.

Πηγή:ΑΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση