HomeΚΟΣΜΟΣΑσανζ: Θα δεχόμουν την έκδοσή μου στις ΗΠΑ

Ασανζ: Θα δεχόμουν την έκδοσή μου στις ΗΠΑ

Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τζούλιαν Ασανζ δήλωσε ότι θα δεχόταν να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αν ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ.

Το πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχει καταδικαστεί γιατί παρέδωσε περισσότερα από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks.

«Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στη Μάνινγκ, ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά το ότι (σ.σ. η υπόθεση για την οποία απειλεί πάντοτε να τον δικάσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης) παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα», ανέφερε ανάρτηση του WikiLeaks στο Twitter.

Η Τσέλσι Μάνινγκ, διεμφυλική που ονομαζόταν Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων. Οι υποστηρικτές της ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα της απονείμει χάρη πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, παρότι η αμερικανική προεδρία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να δείξει επιείκεια απέναντί της. Η Μάνινγκ έχει ήδη προσπαθήσει δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ο Ασανζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό. Ο 45χρονος φοβάται ότι στη συνέχεια η Στοκχόλμη θα προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου όπου αντιμετωπίζει μια πιθανή δίκη για τη δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων στο WikiLeaks.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση