HomeHL-GreeceΜoσκοβισί: Στόχος μια συμφωνία «win-win»

Μoσκοβισί: Στόχος μια συμφωνία «win-win»

Εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία του προγράμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικός για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εμφανίστηκε ο Π. Μοσκοβισί, ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα Υπουργό Ε. Τσακάλωτο στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Euroworking group. «Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης» και ανέφερε πως  απομένουν ελάχιστα εκκρεμή ζητήματα για το κλείσιμό της.

Ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο, και υπογράμμισε ότι η παρούσα Επιτροπή επιθυμεί μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρωζώνη. Είμαστε σε καλή πορεία αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι μια συμφωνία «win win».

Από την μεριά του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως είχε μία εποικοδομητική συνομιλία για τη διαδικασία αναφέροντας ότι μετά από τρία τρίμηνα θετικού ρυθμού ανάπτυξης θα ήταν κρίμα αν διακυβευόταν η θετική πορεία της Ελλάδα από ένα κλίμα αβεβαιότητας. Για τονΈλληνα υπουργό τρεις είναι οι τομείς που παραμένουν ανοιχτοί, πρώτον τα μέτρα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά την λήξη του προγράμματος και τρίτον η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόσθεσμων μέτρων για το χρέος

Όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Μοσκοβισί  επεσήμανε ότι «η Επιτροπή πάντα προσπαθεί να έχει μία συλλογική θέση, η οποία θα εμπλέκει και το Ταμείο», ενώ πρόσθεσε ότι «η παρουσία του ΔΝΤ είναι μία αναγκαιότητα για ορισμένα κράτη – μέλη και μ’ αυτά τα δεδομένα, πρέπει να προχωρήσουμε».

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση