HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν δίνει την τουρκική υπηκοότητα στους ξένους που έχουν καταθέσεις

Ο Ερντογάν δίνει την τουρκική υπηκοότητα στους ξένους που έχουν καταθέσεις

Στα 3 εκατ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην τουρκική οικονομία, της οποίας ο τουρισμός γνωρίζει καθίζηση από τα επαναλαμβανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, παρά την αποκατάσταση των σχέσεων με την Ρωσία και την άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει η Μόσχα στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να πολιτογραφήσει Τούρκους πλούσιους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της γειτονικής χώρας, οι αλλοδαποί που θα αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία, αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων και παράλληλα, θα κάνουν επενδύσεις, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια, ή θα έχουν καταθέσεις σε τουρκικές τράπεζες, όχι λιγότερης αξίας από τρία εκατομμύρια δολάρια για διάρκεια μεγαλύτερη από τρία χρόνια, θα μπορούν να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα.

Παράλληλα, η σχετική απόφαση αναφέρει ότι όσοι αλλοδαποί μπορούν να αποδείξουν πως έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον εκατό νέες θέσεις εργασίας στην Τουρκία, θα λαμβάνουν, επίσης, την τουρκική υπηκοότητα.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, οι κτηματομεσιτικές εταιρείες στην Τουρκία είχαν την δυνατότητα να πουλήσουν ακίνητα αξίας, όχι μικρότερης από 10 δισ. δολάρια σε αλλοδαπούς, που τους είχε χορηγηθεί η τουρκική υπηκοότητα ή είχαν λάβει άδεια παραμονής στην χώρα.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε περιφερειακούς κυβερνήτες στις 10 Ιανουαρίου, αποκάλυψε ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών θα χορηγήσει την τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες που εργάζονται στην χώρα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση