HomeHL-CultureΜε επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Άρη Μεσσήνη

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Άρη Μεσσήνη

«War in Peace»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη δέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια, το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο κ. Μεσσήνης βρέθηκε στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια της έκθεσής του «War in Peace – Πόλεμος σε ζώνη ειρήνης», τα οποία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο συζητήθηκε κυρίως το Προσφυγικό, το οποίο είναι και το θέμα της φωτογραφικής έκθεσης του κ. Μεσσήνη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη Μεσσήνη που διάλεξε το Ηράκλειο για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την έκθεσή του στην Ελλάδα. Και θέλω να τον ευχαριστήσω επίσης, διότι με τις φωτογραφίες του ανοίγει ένα “παράθυρο” ώστε να αντιληφθούν όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη, την ανθρώπινη διάσταση του προσφυγικού δράματος, την οποία οφείλουμε να μην ξεχνάμε ποτέ» δήλωσε μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος, ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση την Τετάρτη.

Ο κ. Μεσσήνης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο Ηράκλειο, τόνισε: «Στόχος μου είναι η έκθεση να έχει και διδακτικό χαρακτήρα.  Μόνο με την σωστή ενημέρωση μπορούμε να νικήσουμε την ξενοφοβία και ελπίζω ότι οι φωτογραφίες μου μπορούν να βοηθήσουν, έστω και λίγο, προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 27 Ιανουαρίου και  διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης Κωνσταντίνος Φασουλάκης, ενώ μίλησε για την μεταναστευτική πολιτική του Δήμου Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Μετανάστευσης Μαρία Καναβάκη καθώς και ο ίδιος ο Άρης Μεσσήνης για την εμπειρία του από την κάλυψη της μαζικής άφιξης των μεταναστών στην Λέσβο. Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Ιάσων Ταβλάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση