«Περίπλοκη» χαρακτηρίζουν την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 40χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σ’ ένα ρυάκι στη Ροδιά, λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό του.

Οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης από χθες το πρωί εργάζονται εντατικά για να βρουν την άκρη του νήματος.

Τα ευρήματα στο ΙΧ του 40χρονου

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου βρίσκεται το αυτοκίνητο – μάρκας Peugeot και χρώματος μπλε –  του 40χρονου άνδρα το οποίο εξετάζεται ενδελεχώς ενώ τα πρώτα ευρήματα… σοκάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 40χρονος επιχειρηματίας φαίνεται ότι δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο με τους δράστες να χρησιμοποιούν το ίδιο του το αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουν στην Ροδιά και να «πετάξουν» το πτώμα του στο ρυάκι.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από την μεγάλη ποσότητα αίματος που βρήκαν οι αρχές στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου (εικάζεται ότι μέσα εκεί τον έβαλαν οι άγνωστοι δράστες). Εκτός από το αίμα, στο πορτμπαγκάζ βρέθηκε ένα καλώδιο και κάποια μπουκάλια με τις αστυνομικές αρχές να έχουν συλλέξει γενετικό υλικό και να το έχουν στείλει για ανάλυση.

Το σημείο στη Ροδιά όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του 40χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ.
Το σημείο στη Ροδιά όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του 40χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ.

Έκανε τρία τηλέφωνα πριν… δολοφονηθεί

Τρία ήταν τα τηλέφωνα που έκανε ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύντροφός του.

«Την Πέμπτη, την ημέρα που εξαφανίστηκε, με πήρε τηλέφωνο στις 4 το απόγευμα για να με ρωτήσει αν ήμαστε καλά και πώς είναι το παιδί. Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο την σπιτονοικοκυρά του – με την οποία διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις – λέγοντάς της πως σε μία ώρα θα επιστρέψει στο σπίτι. Τέλος μίλησε με τον συνεργάτη του και του είπε ότι είχε ένα ραντεβού στο Καβροχώρι. Έκτοτε εξαφανίστηκε. Εγώ τον έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν μπορούσα να τον βρω. Πέμπτη βράδυ ή Παρασκευή ενώ καλούσε το κινητό του κάποιος το έκλεινε. Στη συνέχεια όσες κλήσεις κι αν του έκανα έβγαινε τηλεφωνητής», επεσήμανε ο σύντροφος του 40χρονου επιχειρηματία.

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του 40χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, στη Ροδιά.
Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του 40χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, στη Ροδιά.

Έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα – «Δεν τον αναγνώρισα αμέσως»

Την Δευτέρα το πρωί η σύντροφος του 40χρονου κατέβηκε στην Κρήτη όπου και ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον εντοπισμό του Ιάκωβου.

Η αστυνομία την ενημέρωσε ότι εντοπίστηκε νεκρός την Ρογδιά και χρειάστηκε να κάνει αναγνώριση.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost,ο 40χρονος επιχειρηματίας έφερε πολλά τραύματα – από αμβλύ όργανο – στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα.

«Πήγα στο νεκροτομείο αλλά δεν τον αναγνώρισα αμέσως. Μου λέει ο άνθρωπος «κοιτάξτε καλά, είναι ο άντρας σας;». Πήγα πιο κοντά, είδα τα ρούχα του και τον γνώρισα. Όλο του το σώμα είχε μώλωπες, ήταν χτυπημένο και το πρόσωπό του ήταν πρησμένο από τα χτυπήματα. Ήταν σαν ζόμπι. Μακάρι να μην τον έβλεπα έτσι», υπογράμμισε σχετικά η σύντροφος του 40χρονου.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή.

Είχε κατέβει στην Κρήτη για να στήσει μία επιχείρηση

Ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ είχε καταγωγή από την Κρήτη ωστόσο ο ίδιος μαζί με την σύντροφό του, το παιδί του αλλά και την υπόλοιπη οικογένειά του ζούσαν στην Αθήνα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο 40χρονος αποφάσισε να κατέβει στην Κρήτη προκειμένου ν’ ανοίξει μία επιχείρηση που θα ασχολούνταν με διαφημίσεις στο ίντερνετ. Η σύντροφός του, μαζί με το παιδί, έμεινε στην Αθήνα.

«Περίμενα να τελειώσει το παιδί από το σχολείο και στη συνέχεια αν η επιχείρηση του Ιάκωβου πήγαινε καλά θα κατεβαίναμε κι εμείς στην Κρήτη», επεσήμανε η σύντροφος του 40χρονου.

Την επιχείρηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σύντροφος του Ιάκωβου, την άνοιξε μαζί με έναν φίλο του που έγιναν εντέλει συνέταιροι και είχαν αρχίσει σταδιακά να την χτίζουν.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή.
Διαφήμιση
Διαφήμιση