HomeHL-CultureO Θάνος Μικρούτσικος επιλέγει την Μαριάννα Πολυχρονίδη

O Θάνος Μικρούτσικος επιλέγει την Μαριάννα Πολυχρονίδη

Για τα νέα του τραγούδια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 2017 βρίσκει τον Θάνο Μικρούτσικο στο στούντιο να ολοκληρώνει την ηχογράφηση ενός νέου cd με τίτλο «Στην ομίχλη των καιρών».

Τους στίχους εφτά τραγουδιών υπογράφει η Λίνα Νικολακοπούλου. Το cd θα περιλαμβάνει ένα ανέκδοτο τραγούδι του Άλκη Αλκαίου, ένα του Μάνου Ελευθερίου και δύο σε στίχους του ταλαντούχου Γιάννη Δούκα. Ερμηνεύτρια της «Ομίχλης των Καιρών» είναι η ηθοποιός Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Οπως λέει και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος για τη δουλειά αυτή, «Οι στίχοι που μου έδωσε η Λίνα με συγκίνησαν βαθιά. Νιώθω ότι μου έκανε ένα μεγάλο δώρο. Να το πω με τα δικά της λόγια; Ένιωσα αυτό που είχε γράψει παλιότερα η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

«Με τον Θάνο Μικρούτσικο γνωριστήκαμε στο Badminton, το Μάιο του 2015» θυμάται μιλώντας στο iefimerida.gr η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

«Έπαιζα στη μουσική παράσταση «Ο βιολιστής στη στέγη», κι εκείνος ήρθε στα καμαρίνια και μου μίλησε πολύ θερμά για την παράσταση, αλλά και για το πόσο εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία και τη φωνή μου. Του απάντησα ότι το σχόλιό του με τιμά πολύ και μου δίνει μεγάλη χαρά. Τόλμησα μάλιστα να του πω ότι είχα ήδη «κλείσει» για την παράσταση που θα έπαιζε κι εκείνος, λίγους μήνες μετά, στο ίδιο θέατρο!».

«Στο τέλος του 2015 λοιπόν, ξεκινάμε τις πρόβες για το «ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»! Το έργο ήταν για τον Νίκο Καββαδία, και η μουσική ήταν φυσικά η -γνωστή και αγαπημένη- του Θάνου Μικρούτσικου. Μου ανέθεσε να τραγουδήσω το «Σταυρό του Νότου», και κάπως έτσι ξεκίνησε και το δικό μας ταξίδι».

«Ο Θάνος μου είπε ότι βλέπει κάποια πράγματα σε μένα, και μου πρότεινε να βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα να δουλεύουμε κάποια κομμάτια. Άρχισε λοιπόν μια πολύ έντονη περίοδος για μένα, με πολλή μελέτη, μαθήματα, και μια στροφή προς τη μουσική και προς το «μέσα» μου. Ξαναβρήκε τραγούδια που είχε «στο συρτάρι», όπως λένε οι δημιουργοί, άρχισε να φτιάχνει καινούργια».

«Κάπου εκεί μπήκε μ’ ένα μαγικό τρόπο στην ιστορία και η Λίνα Νικολακοπούλου, την οποία προφανώς πετύχαμε σε πολύ ιδιαίτερη στιγμή, και μας έδωσε κάτι αριστουργηματικούς στίχους.

Δημιουργήθηκε λοιπόν ο άξονας του cd, με επτά κομμάτια της Λίνας, δύο του Γιάννη Δούκα, αυτού του υπέροχου νέου ποιητή, ενα του Άλκη Αλκαίου, ένα του Μάνου Ελευθερίου κι ένα κρητικό παραδοσιακό μοιρολόι».

«Ετσι φτάσαμε να έχουμε στα χέρια μας την «Ομίχλη των καιρών»! Ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, για το οποίο είμαι τρομερά περήφανη, χαρούμενη, συγκινημένη, (είναι χιλιάδες τα συναισθήματα), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι μια δουλειά που με εκφράζει απόλυτα, και φτιάχτηκε με πάρα πολλή αγάπη. Εύχομαι να σας ταξιδέψει, κι ο καθένας να βρει «κομμάτια» του μέσα εκεί» δηλώνει στο iefimerida.gr η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση