HomeHL-EconomyΤαχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2017 προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2017 προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Στο 2,7% η παγκόσμια ανάπτυξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 καθώς ΗΠΑ και αναδυόμενες οικονομίας θα συνεχίσουν να κερδίζουν έδαφος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στην εξαμηνιαία οικονομική της έκθεση.

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,7% έναντι 2,3% το 2016, με τις αναπτυγμένες οικονομίας να επιτυγχάνουν ανάπτυξη 1,8% έναντι 1,6% το προηγούμενο έτος.

Ταχύτερη θα είναι η ανάπτυξη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπου το ΑΕΠ θα αυξηθεί με ρυθμό της τάξης του 4,2% από 3,4% το 2016.

Για την οικονομία της Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι μπορούν να αναπτυχθούν κατά 2,4% το 2017, χάρη στην ανάκαμψη των οικονομιών που εξάγουν εμπορεύματα αλλά και της Τουρκίας. Όπως διευκρινίζει η Τράπεζα, οι προβλέψεις εξαρτώνται από την ανάκαμψη των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και την αποφυγή της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, για την Ευρωζώνη η Παγκόσμια Τράπεζα τοποθετεί την ανάπτυξη στο 1,5% το 2017 από 1,6% το 2016, με περαιτέρω επιβράδυνση στο 1,4% το 2018 και το 2019.

«Μετά από αρκετά χρόνια απογοητευτικών ρυθμών ανάπτυξης, αναμένουμε ισχυρότερες οικονομικές προοπτικές» δήλωσε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ. «Ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ και να αυξήσουμε τις επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό» πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση