HomeΕΛΛΑΔΑΓ. Βρούτσης: Όμηροι της απραξίας της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι

Γ. Βρούτσης: Όμηροι της απραξίας της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι

Δεν έχουν ακόμη «ξεμπλοκάρει» οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Απραξία και ανικανότητα» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι «από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, που μέχρι σήμερα  παραμένει “παρκαρισμένο” αναζητώντας τους 102.000 δικαιούχους σύνταξης».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, «επί δυο μήνες, μετά την ψήφιση των διατάξεων του νόμου αυτού, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έχει ξεμπλοκάρει ακόμη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ως όφειλε, αλλά ούτε καν έχει προχωρήσει στην έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης».

Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. σημειώνει ότι στη συζήτηση στη Βουλή είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται. «Δυστυχώς, πέρασαν ήδη δυο μήνες και δεν έχει ακόμη εκδοθεί ούτε μια σύνταξη, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό αυτό», παρατηρεί, προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι έχουν καταστεί «“όμηροι” της απραξίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης».

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση