HomeΚΟΣΜΟΣΠρόταση για αποπομπή Μαδούρο στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας

Πρόταση για αποπομπή Μαδούρο στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να απορρίψει την πρόταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόταση μομφής, με στόχο την καθαίρεση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών κατέθεσαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας στην ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας.

Η υπερενισχυμένη πλειοψηφία (112 εκ των 167 εδρών, πλειοψηφία άνω των 2/3) της «Στρογγυλής Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) στο νομοθετικό σώμα της Βενεζουέλας τονίζει στην πρότασή της ότι ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής κ. Μαδούρο «πρακτικά εγκατέλειψε τα καθήκοντά του, μη μπορώντας να αποφύγει την οικονομική καταστροφή της χώρας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χούλιο Μπόρχες.

Παρ’ όλα αυτά, το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ελέγχεται πλήρως από τον κ. Μαδούρο, αναμένεται να απορρίψει την πρόταση. Ήδη το δικαστήριο έχει δηλώσει ότι «η Εθνοσυνέλευση δεν έχει το δικαίωμα να αποπέμψει τον πρόεδρο της χώρας».

Ο κ. Μαδούρο, από την πλευρά του, κάνει λόγο για συνωμοσία με τη στήριξη των ΗΠΑ κατά του σοσιαλιστικού πειράματος της χώρας, το οποίο άρχισε υπό τον προκάτοχό του, Ούγο Τσάβες.

«Όταν δαιμονοποιούν τις πράξεις του προέδρου, αναγνωρίζουν ξεκάθαρα ότι στην πραγματικότητα εκείνος κυβερνά. Πρόκειται για άλλη μία οπερέτα», δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνητικού Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (GPP) Πέδρο Καρένο.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση