HomeΕΛΛΑΔΑΠαρέμβαση ΝΔ για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Παρέμβαση ΝΔ για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

«Να επιβεβαιωθεί ότι η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεπηρέαστη και απερίσπαστη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση στο θέμα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών έκανε η ΝΔ με σημερινή δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ζήτημα τιμής και κύρους για την Ελλάδα να επιβεβαιωθεί προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα, σε ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεπηρέαστη και απερίσπαστη από οποιαδήποτε απόπειρα εσωτερικών ή εξωτερικών παρεμβάσεων».

Ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφασίσει για την τύχη των οκτώ Τούρκων οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά ενώ θα ακολουθήσουν δυο ακόμη συζητήσεις, την Τετάρτη και την Παρασκευή, στις οποίες τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις θα αποφανθούν αν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση τους.

Οι αρεοπαγίτες με την απόφαση τους δεν θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, κρίνοντας αν οι εκζητούμενοι έπαιξαν ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά θα αποφασίσουν εάν είναι σαφείς ή αόριστες οι κατηγορίες σε βάρος τους , ώστε να μπορέσουν να δικαιολογήσουν ή να απορρίψουν το αίτημα έκδοσης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση