HomeHL-9Στο έλεος του χιονιά ακόμη και το κέντρο της Αθήνας

Στο έλεος του χιονιά ακόμη και το κέντρο της Αθήνας

Εντείνεται τις επόμενες ώρες η χιονοθύελλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος του χιονιά που εντείνεται και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αγριέψει ακόμη περισσότερο τις επόμενες βρίσκεται και η Αττική. Ήδη από τις οκτώ το βράδυ χιονίζει ακατάπαυστα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια, μια ανάσα από τη θάλασσα. Ήδη έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ακόμη και σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Η χιονόπτωση  είναι πιο έντονη στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια της Αττικής.

Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Πάρνηθα και η Πεντέλη ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην Αττική Οδό παρατηρείται αυξημένη κίνηση λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου ενώ σε πολλά σημεία γίνονται ρίψεις αλατιού.

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην:

α). Περιφερειακή Οδό Πεντέλης  – Ν. Μάκρης από το ύψος του Σ.Ν Πεντέλης 414  έως το ύψος Λ. Διονύσου και

β) από το 4ο χλμ Π.Ε Οδό Αθηνών – Θήβας ρεύμα προς Θήβα για φορτηγά οχήματα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, κίνηση οχημάτων μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην περιοχή Ιπποκράτειο Πολιτεία καθώς και στην Οδό Αγίου Μερκουρίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο: «Έχουμε μία νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική και περιμένουμε χιονοπτώσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι. Θα επηρεάσει πάλι αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Στην Αττική χιονίζει αυτή την ώρα στα Βόρεια προάστια, στα Ανατολικά αλλά και κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτιμώ ότι χιονίσει λιγότερο βέβαια στις κεντρικές και νότιες περιοχές και περισσότερο σε όλο το βόρειο τόξο του λεκανοπεδίου μέσα στη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί».

Άρχισε να χιονίζει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από σχεδόν δύο 24ωρα, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, οι Θεσσαλονικείς ανταμείφθηκαν.

Αυτή την ώρα, χιονίζει σε πολλές περιοχές της δυτικής πόλης, όπως τη Μενεμένη, την Πολίχνη και την Ευκαρπία.

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης γίνεται ομαλά, ωστόσο συνίσταται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω του παγετού.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ο χιονιάς θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη

Για νέα επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εκτός από τις πυκνές χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι όλης σχεδόν της χώρας θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες 72 ώρες έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και το βράδυ της Τρίτης ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση