Σε αυτοψία στο φράγμα της Φοινικιάς, την γέφυρα του Δρακουλιάρη και την περιοχή στις Τρεις Βαγιές προέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συνοδευόμενοι από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας. Αντικείμενο της επίσκεψής τους ήταν να διαπιστώσουν την στάθμη του νερού, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Όπως έχω επισημάνει ξανά όμως, όσον αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή,  οφείλουμε να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην ζήσουμε καταστάσεις που έχουμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν».

Σε ετοιμότητα για τη νέα επιδείνωση του καιρού η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Ηρακλείου ενημερώνει, για την νέα επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο Ε.Μ.Υ., το οποίο προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις από σήμερα Δευτέρα 09 Ιανουαρίου έως αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 και έντονες βροχοπτώσεις την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017.

Το γραφείο ζητάει από τις υπηρεσίες να έχουν το προσωπικό  και τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης, ενώ καλεί τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να ενημερώσουν του κατοίκους, θέτοντας σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση