HomeHL-GreeceΈκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί την Τετάρτη

Έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί την Τετάρτη

Στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτη συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες, με στόχο την επανεκκίνηση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση των δύο που -δεν βρισκόταν στο επίσημο ημερολόγιο συναντήσεων της Επιτροπής-, προορίζεται για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, δεν υπάρχει προς το παρόν οποιαδήποτε ημερομηνία ή πρόβλεψη επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών, έτσι ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαβουλεύσεις σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως σημειώνουν κοινοτικές πηγές, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο και ως προς την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης. Συνεπώς, η συνάντηση Τσακαλώτου-Μοσκοβισί, αναμένεται να εστιάσει στην καταγραφή προόδου και την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, έτσι ώστε να ξεκολλήσει η κατάσταση.

Η ίδια πηγή εκτιμά πως ενδέχεται να υπάρξουν νεότερα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι της διαπραγμάτευσης μετά το τέλος της συνάντησης την Πέμπτη, όμως η σαφής πρόοδος θα καταγραφεί στο Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου όπου και θα αποσαφηνιστεί το κλίμα και οι διαθέσεις όλων των πλευρών για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση