HomeHL-EconomyΣυνάντηση Τσακαλώτου-Σαπέν στο Παρίσι την Τετάρτη

Συνάντηση Τσακαλώτου-Σαπέν στο Παρίσι την Τετάρτη

Μία ημέρα πριν το Euro Working Group της Πέμπτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν. Η κυβέρνηση επιδίδεται πλέον στην ανεύρεση διεθνών ερεισμάτων, ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων για την έγκαιρη ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να «ξαναζεστάνει» τις διεθνείς συμμαχίες της, αν και στην Γαλλία επίκεινται εκλογές σε τρεις μήνες, ενώ όμως οι Γάλλοι σοσιαλιστές βυθίζονται δημοσκοπικά και ο σοσιαλιστής Πρόεδρος Ολάντ έχει δηλώσει πως δεν σκοπεύει να κατέλθει ξανά υποψήφιος.

Η συνάντηση Τσακαλώτου-Σαπέν θα γίνει στις 11 του μηνός, μία μέρα πριν το Euro Working Group της Πέμπτης, όπου θα εξεταστεί η ως τώρα πορεία και οι λόγοι καθυστέρησης της αξιολόγησης , αλλά και η τύχη των 6,3 από τα 8,1 δισ. της επόμενης δόσης των δανείων για το 2017 –ενώ για τα υπόλοιπα 1,8 δισ. από το νέο δάνειο που προορίζονται για πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εκταμιευθούν τον Μάρτιο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση