HomeΚΟΣΜΟΣΑυτός είναι ο ιερέας που οργάνωνε απίστευτα όργια στην εκκλησία του

Αυτός είναι ο ιερέας που οργάνωνε απίστευτα όργια στην εκκλησία του

Ιταλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Πάδουα της Ιταλίας, οι πιστοί της εκκλησίας San Lazzaro δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο παπάς της ενορίας κατηγορείται για διοργάνωση οργίων και ότι για να μη συλληφθεί έχει διαφύγει στην Κροατία.

Εδώ και δύο εβδομάδες, η μικρή κοινότητα των πιστών δεν πιστεύει στα αυτιά της. Ο ιερέας Andrea Cotin, 48 ετών, ο οποίος έχει παραιτηθεί στο μεταξύ, βρίσκεται σε όλες τις τοπικές εφημερίδες. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν πώς αυτός ο ιερωμένος μιας εκκλησίας που είναι κολλημένη ανάμεσα σε έναν εθνικό δρόμο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όχι ιδιαίτερα όμορφη, μπορούσε να διοργανώνει σεξουαλικά όργια θα οποία θα έκαναν ακόμη και τον Μαρκήσιο ντε Σαντ να κοκκινίσει. Μια έρευνα σε βάρος του έχει ξεκινήσει.

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου, όταν μια πιστή πήγε στην αστυνομία να διαμαρτυρηθεί για τον ιερέα. Η κατάθεσή του, οκτώ σελίδων, ήταν απίστευτη. Αυτή η γυναίκα 49 ετών, με παιδιά, κατέθεσε ότι από το 2010, μετά το διαζύγιό της, ξεκίνησε ερωτική σχέση με τον ιερέα. Το πάθος τους οδήγησε σιγά σιγά σε ακραία πράγματα. Ο ιερέας Andrea, όπως κατέθεσε η γυναίκα, την μύησε στην ανταλλαγή συντρόφων και στον σαδομαζοχισμό.

Στο δεύτερο μέρος της κατάθεσής της, οι αστυνομικοί δεν πίστευαν όσα άκουγαν. Η γυναίκα δήλωσε ότι ο ιερέας την εξέδιδε σε άλλους άνδρες έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με την εφημερίδα « Il Mattino di Padova », ο ιερέας την πίεσε όταν εκείνη εξέφρασε την επιθυμία να σταματήσει. Μάλιστα, την απείλησε με ένα μαχαίρι και της είπε ότι θα ανεβάσει τα βίντεο στο ίντερνετ.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας διατάσσει μια έφοδο στο πρεσβυτέριο. Στον πρώτο όροφο, σε ένα δωμάτιο κλειδωμένο, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν sex-toys, αλυσίδες, σεξουαλικές μεταμφιέσεις αλλά και ταινίες πορνό στις οποίες γίνονταν όργια, πολλά εκ των οποίων είχαν γυριστεί μέσα στην εκκλησία.

Η έρευνα εξαπλώνεται και οι αποκαλύψεις πολλαπλασιάζονται. Εννέα πιστές που ήταν ερωμένες του ιερέα προσέρχονται για ανάκριση. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο ίδιος ο ιερέας διέφυγε στους δικούς του, στην Κροατία, και δεν έχει ανακριθεί.

«Ο τόσο χαρισματικός, τόσο συμπαθητικός, τόσο μορφωμένος πατέρας Andrea ήταν ένας σεξουαλικά ανώμαλος άντρας; Είχε δημιουργήσει χαρέμι με τις πιστές; Αδύνατον!» έλεγαν οι ντόπιοι. «Πρόκειται για κάποιον καλό και γενναιόδωρο ιερέα, δεν μπορεί να είναι αλήθεια όσα διαβάζουμε», δήλωσε η Lucia, ενώ η φίλη της Chiara συμφωνεί: «Δεν πιστεύω εγώ αυτές τις φήμες, αυτός είναι το θύμα. Κάποιος θέλει να του κάνει κακό, είναι σίγουρο».

Η υπόθεση μιας συνωμοσίας συζητείται εκτενώς, αλλά δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να στηριχθεί. Εξάλλου, η συγκεκριμένη εκκλησία έχει ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Ο προκάτοχος του πατέρα Andre, ο Paolo Spoladore, εξεδιώχθη από το Βατικανό όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέση και ήταν πατέρας. Κι αυτός, όπως και ο πατέρας Andrea, ήταν πολύ αγαπητός.

Αλλά οι πιστοί δυσκολεύονται ακόμη ως σήμερα να πιστέψουν ότι στην εκκλησία τους γίνονταν όργια. Ακόμη και όσοι έχουν αμφιβολίες για τον ιερέα, αρνούνται να τον θεωρήσουν ένοχο. Η Lydia, μια καλοβαλμένη 60χρονη, με λεοπάρ κόκκινο παντελόνι και κολλητό μπουφάν, ρίχνει την ευθύνη στις γυναίκες. «Πολλές πήγαιναν και του μιλούσαν μετά την λειτουργία. Φούσκωναν σαν παγώνια, ντύνονταν σέξι, με κοντές φούστες. Αυτές τον ξελόγιασαν. Εκείνος ήταν τόσο έξυπνος, τόσο λαμπερός. Κάποια στιγμή ίσως ενέδωσε», δηλώνει στον τοπικό Τύπο.

Ενας γείτονας που τα παράθυρά του είναι απέναντι από την εκκλησία, δηλώνει ότι έβλεπε συχνά γυναίκες να μπαινο-βγαίνουν. «Οι πιστές έρχονταν συχνά να τον δουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έκαναν όργια. Εδώ έχει πολλούς εθελοντές, ίσως προετοίμαζαν δράσεις μαζί του», λέει. Μένει να αποδειχθεί τι είδους δράσεις!

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση